BenQ revine in 2015 pe piata telefoanelor mobile, dupa multi ani de absenta, compania urmand sa lanseze cateva modele de smartphone-uri si phablete peste circa sase luni, a spus Mike Borze, director pentru Franta, Italia si Europa de Est la BenQ. Taiwanezii, care au afaceri anuale de 20 miliarde dolari/an, au lansat marti in tara solutii de proiectie wireless pentru persoane fizice, companii si pentru mediul educational.

BenQ era un nume cunoscut pe piata telefoanelor mobile acum 7-8 ani, unele modele avand printre cele mai bune camere foto de pe piata. Compania lansase in 2005 mai multe modele sub brand-ul BenQ-Siemens, dar joint-venture-ul s-a terminat in 2007 si BenQ a iesit de pe piata europeana a smartphone-urilor.

BenQ revine insa pas cu pas si a lansat in Franta modelul F5 cu ecran de 5 inchi, procesor quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 si camera de 13 MP.

In decembrie BenQ intra cu trei modele in Cehia si Slovacia, apoi urmeaza lansari in Polonia si Ucraina, iar in martie sau aprilie BenQ vine cu trei modele de smartphone-uri si unul de phableta pe piata romaneasca, spune Mike Borze, sef pentru Franta, Italia si Europa de Est la BenQ.

"Au fost problemele cu Siemens Mobile si a trebuit sa ne retragem din Europa pentru o vreme din cauza unor obligatii din contractul semnat. Noi n-am oprit insa niciodata productia de telefoane si am fost mereu prezenti cu ele in Asia. In Romania telefoanele ajung mai tarziu in comparatie cu celelalte piete si fiindca piata apartine celor trei mari operatori mobili si daca nu ai intrare la ei nu iti poti vinde produsele", spune Mike Borze care precizeaza ca BenQ este in negocieri pentru a intra pe piata.

BenQ, cunoscuta pentru proiectoare si monitoare, a lansat marti in tara solutiile pentru proiectie wireless gandite pentru diverse medii de utilizare: acasa, la birou sau la scoala.

Printre solutii se numara noua generatie de kit-uri wireless Full HD care iti permite sa instalezi acasa, fara ajutorul unui specialist, un sistem home-cinema in orice loc din casa, fara sa mai ai in aceeasi incapere media playerul si proiectorul. \

Totodata, BenQ a lansat si adaptorul HDMI Wi-Fi Qcast si kit-ul Quick Wireless Connection. Adaptorul Qcast este compatibil cu dispozitive inteligente echipate cu NFC, fiind astfel potrivit atat pentru salile de clasa, business, cat si pentru acasa. Noile accesorii care compun solutiile de proiectie wireless sunt compatibile cu cele mai multe dintre sistemele de operare disponibile pe piata: notebook/PC (Windows, Mac) sau smartphone-uri si tablete (iOS, Android).