Romanii si moldovenii de peste Prut vor putea, incepand de la 1 ianuarie 2015, sa transfere bani mai rapid intre cele doua tari, printr-un nou serviciu financiar. Este vorba despre mandatul postal international prin mijloace electronice intre Romania si Republica Moldova, care permite o suma maxima de transfer de 1.000 de euro, serviciul fiind introdus in urma unui acord intre reprezentantii celor doi operatori nationali de servicii postale.

  • "Moneda de emitere si de primire pentru Romania va fi euro, iar pentru Republica Moldova - leul moldovenesc si euro, in functie de nevoia clientului, conversia fiind realizata de Posta Moldovei. Tariful postal aferent expedierii unui mandat postal din Romania in Republica Moldova se achita in lei si se calculeaza prin aplicarea unei cote procentuale de 3,7% la suma expediata", a anuntat, joi, Posta Romana.

Acest serviciu financiar vine in urma unui Acord de cooperare intre Posta Romana si Posta Moldovei pentru dezvoltarea si intensificarea relatiilor dintre cele doua administratii postale. Programul de cooperare se va derula si in alte sectoare prioritare, precum cele de cooperare internationala, servicii comerciale, de marketing, IT si logistica.

Accelerarea relatiilor bilaterale a fost miza unei intalniri oficiale, ce a avut loc in 3 noiembrie 2014, la Chisinau, intre reprezentantii Companiei Nationale Posta Romana si reprezentantii Postei Moldovei.