Compania de asigurari de viata Aegon a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un volum total de prime brute subscrise in valoare de 34 milioane de lei, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri compania de asigurari. Cresterea a fost sustinuta atat de vanzarile de polite noi, cat si de preluarea portofoliului de asigurari de viata si pensii private al Eureko, preluate in urma unei tranzactii care a avut loc anul trecut.

Din totalul contractelor noi, asigurarile traditionale au reprezentant 75%, in timp ce portofoliul companiei in Romania a depasit pragul de 40.000 de polite.

  • "Rezultatele inregistrate sunt o dovada ca strategia noastra de vanzari si optimizarea modelului de business produc deja efecte", a declarat Sinziana Maioreanu, CEO Aegon Romania.

Aegon a mai anuntat ca a inregistrat rezultate pozitive atat pe plan local, cat si la nivel global. In segmentul asigurarilor de viata, in primele noua luni ale anului, vanzarile grupului au crescut cu 34% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 552 milioane euro. Vanzarile de asigurari generale, de sanatate si de accident au crescut cu 40%, pana la 257 milioane de euro. Depozitele brute au atins valoarea de 15,2 miliarde de euro, in crestere cu 38% fata de trimestrul 3, 2013, in timp ce depozitele nete au crescut cu 20%.

Veniturile din investitii generatoare de profit au ajuns la un nivel de 538 miliarde de euro, iar excesul de capital a atins valoarea de 1,5 miliarde euro, dupa plata dividendului. In total, grupul a inregistrat in primele 9 luni ale anului un profit brut de 291 milioane de euro.

La inceputul lunii ianuarie a anului trecut, grupul Aegon a anuntat ca va prelua portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko din Romania, in urma unei tranzactii cu grupul Achmea care detine Eureko.

In urma tranzactiei Aegon SAFPAP va deveni al treilea cel mai mare jucator de pe piata locala de pensii private, cu aproximativ 650.000 de membri ai fondului, in timp ce, prin prisma noului portofoliu, compania de asigurari de viata Aegon TUnZ, va deveni unul dintre primii zece jucatori din piata locala, conform anuntului facut la acel moment de asigurator. Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei in data de 4 iunie 2013.