Grupul britanic BT a intrat in negocieri exclusive pentru achizitia cu 12,5 miliarde lire sterline (19,6 miliarde de dolari) a EE, cel mai mare operator mobil din piata britanica detinut in mod egal de Deutsche Telekom si de Orange, informeaza Reuters. Pretul achizitiei va fi platit in cash si in actiuni BT. Daca tranzactia se va realiza, Deutsche Telekom va detine 12% din BT si va avea un om in echipa de conducere, in timp ce Orange va detine 4% din actiunile BT. EE este liderul pietei de telefonie mobila din Marea Britanie cu 28 de milioane de clienti.

BT a purtat discutii cu proprietarii Telefonica (al doilea mare operator mobil din UK) si cu ai EE inca din luna noiembrie a anului trecut pentru achizitia unui din cei doi operatori.

Potrivit Bloomberg, prin achizitia EE, grupul britanic BT pune mana pe cel mai mare operator mobil din piata si va crea astfel cel mai mare furnizor de comunicatii integrate (telefonie mobila, fixa, TV si internet) din Marea Britanie.

Pentru Deutsche Telekom si Orange, vanzarea EE inseamna sfarsitul a patru ani de operare a acestui joint - venture care a fost primul care a introdus servicii de internet 4G dar ale carui venituri sunt in scadere (cu 2,5% in ultimul trimestru) in conditiile scaderii numarului de utilizatori de cartele preplatite.