Kodak a intrat pe piata smartphone-urilor, lansand la targul de tehnologie CES un terminal cu camera de 13 MP care se vrea a fi extrem de usor de folosit. Telefonul este clar gandit pentru incepatorii in ale smartphone-urilor, avand un ecran simplificat si "butoane" virtuale mari. Ecranul este ce 5 inci, iar costul: 299 euro in Europa unde ajunge in primele luni din 2015, noteaza The Verge.

Kodak IM5Foto: Captura YouTube

Telefonul se numeste IM5, este produs de compania Bullitt, are procesor MediaTek octa-core de 1,7 GHz, iar rezolutia ecranului este 1280x720 pixeli. Greutatea este redusa (120 grame), memoria interna este de 8 GB, RAM-ul de 1 GB, iar telefonul dual-SIM are camera de 13 MP pe spate si de 5 MP pe partea frontala.

Smartphone-ul NU este pentru clientii pretentiosi obisnuiti cu modelele de varf de gama, ci este gandit pentru incepatorii care se descurca mai greu cu aceste telefoane inteligente. Butoanele virtuale de pe ecran sunt mai mari si mai putine si totul este simplificat, ideea centrala fiind ca distribuirea fotografiilor si imprimarea lor sa fie foarte usoara chiar si pentru cei care nu sunt obisnuiti cu smartphone-urile.

Telefonul ruleaza Android 4.4.2 KitKat si mai tarziu in acest an va ajunge si in SUA, la 249 dolari.

Bullitt, producatorul telefonului, este o companie care s-a infiintat in 2009 si in prezent vinde terminale mobile in 60 de tari, producand mai ales la comanda telefoane rezistente la socuri, unul dintre clienti fiind Caterpillar.