Compania romaneasca UTOK a lansat un smartphone rezistent la socuri numit Dorel, model dual-sim cu ecran de 3,5 inci, camera foto de 5 MP si un pret de 599 lei. Compania a mai lansat inca un model de smartphone cu un nume mai putin inedit: Explorer. Dorel cantareste 180 de grame, iar capacitatea bateriei este de 2.000 mAh. UTOK vinde o serie de smartphone-uri, cu preturi intre 200 si 1.000 lei, compania avand in portofoliu si tablete.

UTOK DorelFoto: UTOK

Mai in gluma, mai in serios se poate spune ca Dorel este telefonul santieristilor, dupa cum reiese si din descrierea companiei: Fie ca ploua torential sau te afli intr-un mediu plin de praf, precum zonele de constructii, te poti folosi cu usurinta de functiile UTOK Dorel.

Specificatiile nu sunt impresionante, rezistenta fiind calitatea scoasa in fata "UTOK Dorel este smartphone-ul celor care au parte de un mediu de lucru solicitant, in conditii care ar putea dauna telefoanelor lipsite de protectie. Standardul IP67 asigura integritatea smartphone-ului UTOK Dorel in conditii de socuri mecanice cauzate de caderi de cel mult un metru, praf si scufundari de pana la un metru, timp de 30 de minute", spune compania.

Ca si specificatii, Dorel are ecran de 3,5 inci, procesor dual-core MediaTek 6572 1,2 Ghz, camera de 5 MP si 4 GB stocare interna. Rezolutia este 320x480 px, memoria RAM este 512 MB, iar greutatea este de 180 de grame.

UTOK, parte a grupului SKIN - cunoscut pentru distributia aparatelor Nikon - a intrat pe piata romaneasca in octombrie 2013 cu sapte modele de tablete si sase de smartphone, preturile fiind intre 250 si 999 lei. In iunie 2014, compania a lansat cea mai accesibila tableta cu procesor Intel Atom, model dual-core, cu ecran de 7 inch si Android 4.4 care se vinde la 299 lei.