Samsung Electronics ar fi oferit recent 7,5 miliarde dolari pentru a prelua compania canadiana BlackBerry Ltd, scrie Reuters, citand surse apropiate discutiilor. Ambele companii au negat informatia. Presa canadiana scria recent ca actionarii Blackberry au refuzat mai multe oferte de preluare, considerand ca in cativa ani compania va ajunge sa valoreze mult peste 7 miliarde dolari.

Sursele citate de Reuters spun ca reprezentanti ai celor doua companii s-au intalnit saptamana trecuta pentru a discuta o posibila tranzactie. Sursele au cerut sa nu fie identificate, fiindca este vorba de discutii private.

Totusi, ambele companii neaga. Canadienii spun ca nu au purtat discutii cu Samsung, in timp ce asiaticii au spus catre Reuters ca aceste informatii nu au nicio baza reala.

Fara legatura directa cu aceste zvonuri, miercuri ziarul canadian Globe and Mail scria ca BlackBerry a respins mai multe oferte de preluare, board-ul si investitorii considerand ca producatorul de smartphone-uri va ajunge sa valoreze mult mai mult.

Samsung ar putea creste puternic in segmentul telefoanelor de business prin achizitia BlackBerry, coreenii concentrandu-se pe segmentul consumer. De cealalta parte, canadienii ar avea un viitor mai sigur in cadrul unei companii cu mari resurse financiare.

Totusi, daca se va ajunge intr-o faza avansata a discutiilor este foarte posibil ca procesul de aprobare sa fie anevoios, orice tranzactie avand nevoie si de aprobarea guvernului canadian.

BlackBerry este valoroasa si fiindca detine 44.000 de patente care valorau 1,4 miliarde dolari in august anul trecut. In plus, compania este celebra pentru retelele de comunicatii criptate care au suparat guvernele din tari care voiau sa controleze strict comunicatiile.