O echipa de experti in criminalitate informatica din Olanda, Suedia si Franta, se afla in aceasta saptamana la Bucuresti pentru evaluarea activitatii de combatere a criminalitatii informatice din Romania, a anuntat marti Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Activitatea se desfasoara in cadrul celei de-a saptea runde de evaluari reciproce privind securitatea informatica si din delegatie fac parte, in calitate de observatori ai procesului de evaluare, cate un reprezentant din partea Comisiei Europene, ENISA (Agentia Europeana pentru Securitatea Retelelor si a Informatiilor), Eurojust si Europol.

Vizita de evaluare are loc in perioada 19-23 ianuarie, in cadrul in cadrul institutiilor nationale cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii acestui tip de criminalitate.

Pe parcursul evaluarii, delegatia romana va prezenta comisiei atributiile structurilor cu atributii in combaterea criminalitatii informatice, rolul si atributiile acestora la nivel national, precum si aspectele legislative procedurale incidente.

De asemenea, vor fi prezentate informatii referitoare la organizare, competente, cooperare interinstitutionala si internationala, precum si rezultatele obtinute de autoritatile romane in acest domeniu.

Din delegatia romana fac parte specialisti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Public, Ministerului Justitiei, Serviciului Roman de Informatii, Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica, Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie si Ministerului Educatiei Nationale.