Vodafone Romania a ajuns la un numar de 8,016 milioane utilizatori ai serviciilor mobile (SIM-uri valabile) in trimestrul incheiat in decembrie 2014, in scadere cu aproape 300.000 de clienti fata de trimestrul similar din 2013, in timp ce consumul de date a urcat cu 76,6% in aceeasi perioada de referinta, potrivit rezultatelor financiare anuntate joi de grupul britanic. Numarul total de clienti (care include si clientii de telefonie fixa, internet fix si m2m) a depasit 8,604 milioane de utilizatori la sfarsitul lunii decembrie 2014, in crestere cu 97.130 clienti fata de trimestrul precedent din 2014.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone RomaniaFoto: Vodafone Romania

Amintim ca in vara anului trecut, Vodafone a inceput sa raporteze, dupa o pauza de doi ani, numarul total de clienti din Romania, raportand pe langa clientii de servicii mobile (voce si date) pe care ii raporta pana atunci si pe cei de telefonie fixa, internet fix si m2m.

Al doilea mare operator local de telefonie mobila a anuntat joi rezultatele financiare inregistrate in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2014.

In perioada mentionata, veniturile din servicii au scazut cu 5,8% pe baza organica, fata de acelasi trimestru al anului anterior, pana la 167,6 milioane euro, ca urmare a reducerii semnificative a tarifelor de terminare, cu 69%, intrata in vigoare la 1 aprilie 2014.

Oficialii Vodafone spun ca daca ar fi exclus impactul scaderii tarifelor de terminare, acest lucru ar insemna o crestere cu 8,8% a veniturilor din servicii fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe baza organica.

  • “Concentrarea noastra pe adoptia de date mobile, penetrarea smartphone-urilor si cea mai buna experienta pentru clienti a determinat o crestere a numarului de utilizatori, in ultimul trimestru. Acoperirea noastra extinsa 4G a determinat, de asemenea, o crestere a numarului de utilizatori ai serviciilor 4G ca pondere din baza totala de clienti, in ultimul trimestru. De la lansarea Supernet 4G, menita sa le furnizeze utilizatorilor cea mai buna experienta in reteaua noastra, am observat o crestere a traficului de date cu peste 75%, in timp ce si consumul de date 4G a continuat sa creasca, pe parcursul acestui trimestru”, a declarat Ravinder Takkar, Presedinte si CEO, Vodafone Romania.

Conform informatiilor operatorului, rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori a crescut cu 6 puncte procentuale in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2014, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 29% fata de trimestrul anterior, dintre care vanzarile de smartphone-uri 4G au crescut cu 78,8%.

La 31 decembrie 2014, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 42,1% din baza de clienti, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 57,9%. Utilizatorii serviciilor postpaid au crescut cu 2 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut