Premierul Victor Ponta a semnat in 24 februarie 2015 numirea Dianei Voicu in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei, potrivit unei decizii publicate joi in Monitorul Oficial. "Incepand de astazi, imi voi continua cariera ca Secretar de Stat in Ministerul Justitiei, dupa ce am detinut aceeasi pozitie timp de un an la Ministerul pentru Societatea Informationala", a declarat aceasta pentru HotNews.ro. Diana Voicu a coordonat Strategia Nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020 si Planul National de Dezvoltare a Infrastructurii NGN - doua strategii esentiale pentru accesarea celor peste 30 de miliarde de euro fonduri structurale si de coeziune care i-au fost alocate Romaniei pentru perioada 2014-2020.

Diana VoicuFoto: Arhiva personala
  • "Am reusit sa atrag pentru Romania resurse financiare din partea Uniunii Europene, Guvernului Statelor Unite (USTDA) si ale Bancii Mondiale prin elaborarea de proiecte competitive la nivel european care vor contribui semnificativ la implementarea Agendei Digitale pentru Romania 2020, respectiv la impulsionarea fiecarui cetatean roman si a mediului de business national de a  beneficia la maximum de noile tehnologii digitale", a mai declarat Diana Voicu, pentru HotNews.ro.

Aceasta a fost numita in functia de secretar de stat la Ministerul pentru Societatea Informationala in 13 martie 2014, dupa numirea lui Razvan Cotovelea (PC) la sefia acestui minister in urma iesirii liberalilor de la guvernare.

Anterior, Diana Voicu a fost sefa programului Economia Bazata pe Cunoastere, proiect cu un buget de 69,4 milioane dolari, prin care 255 de localitati din tara au beneficiat de computere si echipamente IT, acces gratuit la internet si instruire de personal.