Samsung a lansat la Mobile World Congress Barcelona smartphone-ul de top Galaxy S6 si versiunea S6 edge, cu ecranul curbat pe ambele parti. Dupa vanzari sub asteptari S4 si S5, Samsung spera ca S6 va merge mult mai bine si tocmai de aceea a renuntat la plasticul atat de criticat. Noile Galaxy au carcasa din metal si sticla, se pot incarca wireless, iar Samsung a lansat si un serviciu de plati mobile numit Pay. Galaxy S6 si S6 edge vor fi disponibile la nivel global incepand cu mijlocul lunii aprilie 2015, in versiuni de 32, 64 si 128 GB.

Samsung Galaxy S6 edgeFoto: Samsung
  • UPDATE Vodafone Romania a anuntat luni, 2 martie, ca noile Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge vor fi disponibile utilizatorilor sai incepand din data de 17 aprilie.

Galaxy S6 dispune practic de doua versiuni cu specificatii similare, cu diferenta ca Galaxy S6 edge este curbat la ambele parti ale ecranului. Telefoanele au aspect premium, fiind create din metal si sticla. Ecranul este de 5,1 inci, 577 ppi (2560ᅢ1440 Super AMOLED), procesor Quad 2,1GHz + Quad 1,5Ghz, octacore, camera foto de 16 MP pe spate si 5 MP pe fata si sistem de operare Android 5.0. Memoria RAM este de 3 GB, iar ca si stocare sunt disponibile trei variante: 32, 64, 128 GB, insa capacitatea NU mai poate fi estinsa cu card micro-SD si nici bateria nu poate fi scoasa de user. S6 are baterie de 2.550 mAh, iar S6 Edge are 2.600 mAh. Greutatea lui S6 Edge este 132 de grame, iar a lui S6, de 138 grame.

Plasticul a fost inlocuit cu sticla si metal, aspectul general fiind cu totul diferit, asiaticii raspunzand valurilor de critici si de ironii pe tema carcaselor generatiilor precedente.

"Create cu precizie din metal si sticla,Galaxy S6 si Galaxy S6 edge integreaza specificatii tehnice avansate intr-un design practic si elegant. Galaxy S6 edge este un telefon impresionant, cu un design modern, ce ofera o experienta de vizualizare captivanta datorita primului ecran din lume curbat pe ambele parti. Corpul din sticla, realizat din cel mai rezistent material, Corning Gorilla Glass 4, este disponibil intr-o gama de culori elegante. Acestea includ nuantele White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topazsi Green Emerald si releva o textura unica atunci cand lumina naturala este reflectata pesuprafata carcasei smartphone-ului", spune compania.

"Camerele foto principale si cele frontale cu care sunt echipate Galaxy S6 si Galaxy S6 edge sunt mai rapide si ofera imagini clare si vibrante. Obiectivele F1.9 si senzorii de inalta rezolutie atat de pe camera frontala (5 MP), ca tsi de pe cea principala (16 MP) ofera o calitate superioara a imaginii, chiar si in medii intunecate", sustine compania. Un element pe care Samsung a insistat este rapiditatea camerei: in 0,7 secunde de cand apesi sa deschizi camera, poti face poze.

Un mare plus tine de faptul ca aceste telefoane se pot incarca wireless si sunt compatibile cu cele doua standarde de pe piata. Pentru aceasta optiune, user-ul trebuie sa cumpere separat de telefon dispozitivul de incarcare wireless

"Smartphone-urile sunt compatibile cu orice dispozitiv de incarcare wireless disponibil pe piata certificat custandardele WPC si PMA. In plus, noile smartphone-uri se incarca foarte rapid prin cablul de alimentare, de 1,5 ori mai repede decat Galaxy S5, oferind aproximativ 4 ore de utilizare dupa doar 10 minute de incarcare", spune compania.

Galaxy S6 si S6 edge vor fi disponibile la nivel global incepand cu mijlocul lunii aprilie 2015, in versiuni de 32, 64 si 128 GB si in culorile White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (doar Galaxy S6) si Green Emerald (doar Galaxy S6 edge).

Samsung a lansat si un serviciu de plati mobile numit Pay care este usor de utilizat si va fi disponibil in mai multe locuri decat orice alte aplicatii competitoare de acest fel, promite compania.

Samsung Pay va fi lansat pentru Galaxy S6 si Galaxy S6 edge in a doua jumatate a anului si va functiona atat prin tehnologiile NFC (Near Field Communication), cat si prin MST (Magnetic Secure Transmission).