Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat miercuri ca a finalizat procesul de recrutare pentru cinci noi posturi de conducere scoase la concurs cu participare atat interna, cat si externa. Pentru ocuparea pozitiilor vacante s-au inscris in total 68 de persoane. Astfel, Florin Golovatic, Claudiu Emanuil Stanescu, Elena Luminita Zorlescu si Bogdan Gabriel Frincu au fost desemnati ca directori sau sefi de servicii in cadrul autoritatii.

Presedinte-ASF-Misu-NegritoiuFoto: Hotnews

Potrivit ASF, dupa desfasurarea interviurilor socio-profesionale au fost desemnati urmatorii castigatori:

  • Florin Golovatic, pentru pozitia de Director la Directia Supraveghere si Control, Sectorul Asigurari - Reasigurari;
  • Claudiu Emanuil Stanescu, pentru pozitia de Director la  Directia Financiar - Administrativa;
  • Elena Luminita Zorlescu, pentru pozitia de Sef Serviciu la Serviciul de Management  al Portofoliului de Proiecte (PMO), Directia Operatiuni si IT (COO);
  • Bogdan Gabriel Frincu, pentru pozitia de Sef Serviciu la Serviciul Administrativ si Logistica, Directia Financiar-Administrativa.

Pentru pozitia de Sef Serviciu la Serviciul Supraveghere Prudentiala, Directia Supraveghere si Control, Sectorul Instrumente si Investitii Financiare nu au existat candidaturi eligibile si procesul de recrutare se va relua.

Ce spune ASF despre experienta profesionala a candidatilor declarati castigatori

Florin Golovatic - Director, Directia Supraveghere si Control, Sectorul Asigurari - Reasigurari.

Cu o activitate profesionala de peste 25 de ani, Florin Golovatic a debutat in banking iar ulterior, timp de 12 ani, a realizat si coordonat activitati de audit financiar pentru societati de asigurari, brokeri, institutii financiare non-bancare, societati comerciale si institutii publice ca auditor KPMG. Din anul 2010 a ocupat, succesiv, pozitiile de CFO al UNIQA Asigurari de Viata si Director General si Presedinte al Directoratului in cadrul UNIQA Asigurari. A absolvit Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate, Academia de Studii Economice Bucuresti.

Claudiu Emanuil Stanescu - Director, Directia Financiar - Adminstrativa.

In cei aproape 20 de ani de cariera in domeniul financiar, Claudiu Emanuil Stanescu s-a ocupat de managementul activitatilor financiare atat in domeniul bancar, ca Director Executiv al unei filiale a Bancii Comerciale Romane, timp de un an, cat si in domeniul financiar non-bancar, din pozitia de Director General si Presedinte al CA al BCR Leasing, intre 2003 si 2010. In ultimii patru ani si-a desfasurat activitatea in cadrul FNGCIMM in pozitii de management, fiind totodata si cadru didactic asociat al Catedrei Eficienta Investitiilor din ASE. Este licentiat al Facultatii de Management, Academia de Studii Economice Bucuresti si este Doctor in economie.

Elena Luminita Zorlescu - Sef Serviciu, Serviciul de Management al Portofoliului de Proiecte (PMO), Directia Operatiuni si IT.

Elena Luminita Zorlescu are o activitate de peste 11 ani ca analist si manager de proiect in domeniul financiar-bancar. A coordonat proiecte dar si echipe de manageri de proiecte in institutii bancare precum Raiffeisen, BRD si BCR. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetica si Informatica Economica si este Project manager certificat.

Bogdan Gabriel Frincu - Sef Serviciu la Serviciul Administrativ si Logistica din cadrul Directiei Financiar - Administrativa.

Bogdan Gabriel Frincu are o experienta manageriala de peste 12 ani, timp in care a ocupat pozitii de conducere in cadrul unor companii cu obiecte diverse de activitate. A fost Marketing & Events Manager la World Trade Center, Project Manager si Director Logistica in companii specializate in tratamentul deseurilor medicale, respectiv al deseurilor petroliere. Din anul 2013 activeaza in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara unde a coordonat mai multe servicii: Secretariatul Tehnic, Serviciul Achizitii si Gestiuni si Serviciul Administrativ. Domnul Bogdan Gabriel Frincu a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Energetica.