Actionarii Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) au hotarat in data de 19 noiembrie 2014 cu unanimitate de voturi sa completeze obiectul de activitate al companiei cu: "productia, transportul, distributia si comercializarea energiei electrice", potrivit unei decizii publicate luni in Monitorul Oficial. Contactati de HotNews.ro, oficialii Telekom au confirmat faptul ca au facut demersurile legale necesare pentru a se lansa pe piata locala de energie si au subliniat ca "prin combinarea serviciilor specifice telecom si a celor conexe cu solutiile de energie, Telekom demonstreaza angajamentul de a-si exploata infrastructura (..) pentru a aduce mai multa valoare adaugata clientilor si actionarilor sai". De notat ca si RCS&RDS activeaza de ceva timp pe piata de energie.

Nikolai Beckers, seful Telekom RomaniaFoto: Hotnews
  • "Raspunzand unei nevoi identificate pe piata romaneasca, Telekom Romania a facut demersurile legale necesare pentru a se lansa pe piata locala de energie. Prin combinarea serviciilor specifice telecom si a celor conexe cu solutiile de energie, Telekom Romania demonstreaza angajamentul de a-si exploata infrastructura si de a utiliza expertiza la parametri maximi, pentru a aduce mai multa valoare adaugata clientilor si actionarilor sai. Telekom Romania va face cunoscute la momentul potrivit planurile sale pe acest segment", au declarat pentru HotNews.ro oficialii grupului de companii Telekom Romania.

Decizia din Monitorul Oficial

Decizia din Monitorul Oficial

Foto: Hotnews

Declaratiile Telekom Romania vin in urma unei solicitari facute de HotNews.ro, in legatura cu o decizie publicata in urma cu o zi in Monitorul Oficial.Vezi detalii in poza alaturata.

De notat ca Telekom Romania nu este singurul operator de comunicatii electronice care intra pe piata de energie. Liderul pietei de internet si televiziune, RCS&RDS, a intrat de ceva timp pe acest segment, fara a oferi detalii in ciuda solicitarilor HotNews.ro.

Luna trecuta, eBihoreanul informa ca omul de afaceri oradean Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS, a cumparat sapte parcuri fotovoltaice, inclusiv in Bihor, cu o capacitate totala de productie de 23,5 megawati. Potrivit acestor informatii, RCS&RDS si-a extins activitatile in urma cu doi ani, s-a autorizat la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ca furnizor de electricitate in aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piata de energie OPCOM, unde cumpara si vinde curent.