Frecventele pentru comunicatii fixe in banda de 3,4-3,6 Ghz vor fi utilizate si pentru telefonia mobila

de admin     HotNews.ro
Sâmbătă, 17 noiembrie 2007, 13:51 Economie | Telecom

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) intentioneaza sa extinda utilizarea benzilor de 3400 - 3600 Mhz, folosite acum doar pentru comunicatii fixe, si pentru comunicatiile mobile.

Aceasta decizie a fost luata in cadrul Conferintei Mondiale a Radiocomunicatiilor, unde a fost dezbatuta problematica utilizarii frecventelor radio la nivel mondial si a satisfacerii necesitatilor globale in spectrul de frecvente radio.

"La Conferinta Mondiala a Radiocomunicatiilor s-a decis ca benzile de 3400 - 3600 Mhz, folosite acum doar pentru comunicatii la punct fix, vor putea fi folosite si pentru comunicatii mobile. Vom analiza in perioada urmatoare care este modalitatea cea mai potrivita de a extinde modul de utilizare a spectrului de frecvente in aceste benzi", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

In prezent, in Romania, benzile de 3400 - 3600 Mhz sunt utilizate pentru comunicatii fixe, acces la internet, mai multi operatori avand licente de utilizare nationale si locale.

Conferinta Mondiala a Radiocomunicatiilor a debutat la Geneva in data de 22 octombrie, lucrarile conferintei incheindu-se vineri, 16 octombrie.

Pe agenda conferintei s-au numarat identificarea unor noi resurse de spectru pentru comunicatiile mobile, in special pentru aplicatiile in banda larga, protejarea frecventelor utilizate de serviciile si sistemele folosite pentru detectarea dezastrelor naturale si reducerea efectelor acestora, precum si identificarea cerintelor de spectru pentru sistemele globale de banda larga prin satelit.

Coordonarea spectrului de frecvente radio la nivel mondial revine UIT, organizatie internationala sub egida Organizatiei Natiunilor Unite, in cadrul careia guvernele si sectorul privat coopereaza in vederea coordonarii retelelor si serviciilor globale de telecomunicatii.

In prezent, UIT are in componenta 189 de state membre si peste 650 de membri de sector, reprezentand un forum global care stabileste viitoarele directii de dezvoltare ale domeniului comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

Romania este membra cu drepturi depline a UIT si detine o pozitie in consiliul UIT. Atributiile de implementare a deciziilor UIT revin ANRCTI si MCTI.
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

162 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă