Info Total Press si TV Sat 2002 vor putea transmite programe de televiziune digitala terestra in Suceava, Botosani, Bacau si Buzau in urmatorii 10 ani

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 14 mai 2015, 12:12 Economie | Telecom

Antena Yagi
Foto: Electromag.eu
Companiile Info Total Press si TV Sat 2002 au castigat prin licitatie dreptul  de a transmite pe cale radio terestra, in urmatorii 10 ani, programe de televiziune digitala in Suceava, Botosani, Bacau si Buzau, a anuntat miercuri Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Autoritatea desfasoara in prezent a treia licitatie pentru atribuirea de frecvente de televiziune digitala terestra, in care sunt scoase la vanzare 52 de multiplexuri digitale (nationale, regionale si locale).

  • Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

In urma ofertelor initiale depuse de cei trei candidati admisi in licitatia pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra, comisia de licitatie a anuntat ca au fost adjudecate 4 multiplexuri.

  • Astfel, Info Total Press S.A. si-a adjudecat 3 multiplexuri (2 regionale in Suceava si Botosani si unul local in Bacau) si TV Sat 2002 a castigat 1 multiplex regional in Buzau.

Intrucat companiile Grup Est Security S.R.L. si Info Total Press S.A. au depus oferte pentru acelasi multiplex din Piatra Neamt, licitatia va continua cu rundele primare de licitatie care  vor incepe luni, 18 mai 2015.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare dintre multiplexurile regionale si locale, variaza intre 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judet. Taxele de licenta au fost stabilite de Guvern printr-o Hotarare in luna februarie 2014.

Prin intermediul fiecarui multiplex regional si local se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul cate unei anumite zone de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

1356 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version