Furnizorul chinez echipamente si solutii de telecomunicatii Huawei a ajuns la peste 1200 de angajati in Romania la sfarsitul anului trecut, aproape 800 dintre acestia lucrand in Centrul global de servicii de retelistica din Bucuresti, a precizat luni pentru HotNews.ro Gavin Wang, vice general manager in Huawei Romania. Grupul chinez isi prezinta la Bucuresti, in perioada 18-20 mai, intr-un camion personalizat, cele mai noi si performante tehnologii. Vezi in articol ce spun reprezentantii Huawei despre tehnologia 5G si cateva poze cu echipamentele expuse.

Foto:

VIDEO Oficial Huawei, despre tehnologia 5G:

- 5G este un standard care se construieste. Noi ne asteptam ca 5G sa apara in retele comerciale in jurul anului 2020, cu anumite piete, care sa preceada acest lucru cu un an-doi mai devreme.

- cand vorbim de 5G vorbim de un mod superior de agregare a datelor care permite obtinerea de viteze de transfer de date foarte bune. Vorbim apoi de noi moduri de a folosi tehnologia. Un concept mai nou, puternic utilizat in prezent, este Internet of Things, Internetul lucrurilor' in care toate dispozitivele trebuie sa fie capabile sa se conecteze impreuna. Daca vrem sa oferim aplicatii si ca dispozitivele sa se coneteze intre ele fara interactiunea umana, avem nevoie de o cu tot cu altul arhitectura care sa suporte sute de mii de conexiuni pe celula, sa avem acoperire foarte buna (..)

- Telul este sa ajungem la viteze de pana la 10 Gigabiti pe secunda (10 Gbps). In acest moment standardul 4G permite cateva sute de megabiti pe secunda si deocamdata nu s-a atins in retelele comerciale nici macar 1Gbps. Vorbim de o latenta foarte mica, in raport cu aplicatii pecum Connected Cars care au nevoie de o latenta foarte mica si de dispozitive ieftine care sa se integerze cu reteaua LTE si sa comunice cu altele (..).

- Viteza de internet este limitata de benzile de frecventa pe care le are operatorul, care in acest moment sunt acordate prin licenta. Cu cat operatorul are spectru mai mare cu atat operatorul va putea sa agrege mai multe benzi si sa obtina viteze mai mari. Limita nu este echipamentul nostru. Cu echipamentul nostru avem si retele comerciale care suporta peste 500 Mbps, am facut si demo-uri cu vitze de download de 600 Mbps, insa daca vorbim de Romania, in acest moment modul in care este alocat spectrul permite viteze de pana la cateva sute de Mbps, poate un pic mai mult de 300 Mbps.

Intrebati despre Memorandumul semnat in noiembrie 2013 intre Guvernul Romaniei si Huawei, Codrut Savulescu, expert tehnic in cadrul Huawei Romania a amintit despre continuarea parteneriatului educational intre grupul chinez si Ministerul Educatiei.

Acesta a spus ca anul trecut Huawei a investit peste 30.000 de Euro in burse pentru studenti, oferind pentru absolventii specializarilor de IT&C ale facultatilor din Romania peste 100 de oportunitati de training si mai mult de 80 de internship-uri in cadrul companiei.

"Peste jumatate dintre acestia au ramas in cadrul companiei si dupa incheierea perioadei de internship, ocupand in prezent pozitii de angajat permanent", a spus Codrut Savulescu.

Andy Hu, Director de Relatii Publice la Huawei Romania, a spus ca la cele 80 de internship-uri care au avut loc anul trecut au participat 65 de studenti.

Camionul cu tehnologiile Huawei poate fi vizitat in perioada 18-20 mai 2015, in fata hotelului Pullman din Capitala, oficialii furnizorului punand la dispozitie informatii despre solutiile de tehnologie folosite pentru Data Center, Server & Storage, Mobile Network, tehnologia 5G, eLTE, Networking si securitate, dar si cele mai noi device-uri inteligente, lansate recent la nivel mondial (smartphone-urile - Huawei Mate 7, Huawei Honor 6 Plus si Huawei P8 Lite)