GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, anunta investitii de un milion de euro in extinderea si modernizarea centrului de date din Bucuresti. Suprafata centrului de date a fost extinsa cu 60% si o noua investitie ar putea urma in anii urmatori. GTS Telecom are 125 de angajati si afaceri anuale de aproximativ 20 milioane euro. Din 2014 este parte a Deutsche Telekom, care a preluat GTS Central Europe (cu sediul in Polonia).

Centrul de date GTS TelecomFoto: GTS Telecom

Numarul contractelor pentru servicii de colocare si de cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom in Romania a crescut cu 30%. Pentru a sustine aceasta cerere in crestere, GTS Telecom si-a extins cu 60% suprafata centrului de date din Bucuresti si a echipat data center-ul cu tehnologie la standarde 2015. Acum, centrul are 575 mp.

Investitia din 2015 in data center este a doua investitie semnificativa a GTS Telecom in mai putin de doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare si implementare, sase luni, si are loc dupa o investitie realizata la sfarsitul anului 2013, in valoare de peste 600.000 de euro, in extinderea data center-ului si in infrastructura cloud din Bucuresti.

Compania a investit anul trecut 2,1 milioane euro in infrastructura si upgrade, iar anul acesta sunt bugetate 2,2 milioane euro. Unele echipamente telecom au fost inlocuite, la altele a functionat un upgrade.

GTS este activa in sectorul serviciilor cloud, (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage si backup in timp real, GTS se adreseaza segmentului de organizatii medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii mari interne si internationale.