Sony a lansat noua generatie a smartphone-ului sau de varf de gama Xperia, modelul Z3+ urmand sa fie lansat din iunie pe plan mondial. Z3+ nu are foarte multe diferente fata de Xperia Z3, fiind mai subtire, mai usor si cu un procesor mai puternic. Cea mai importanta imbunatatire este la camera frontala care este de 5 MP (fata de 2,2 MP), Telefonul a fost anuntat in aprilie pentru Japonia, unde este vandut sub numele Z4.

Sony Xperia Z3+Foto: Sony

Procesorul lui Z3+ este Qualcomm Snapdragon 810, camera de pe spate este tot de 20,7 MP (ca la Z3), iar rezolutia ecranului de 5,2 inci este tot de 1920x1080 pixeli. Telefonul are 6,9 mm grosime (fata de 7,3 mm la Z3), iar greutatea a scazut cu 8 grame (de la 152 la 144 grame).

O imbunatatire importanta este la camera frontala (de la 2,2 MP, la 5 MP + stabilizator de imagine). Memoria interna este de 32 GB, extensibila pana la 128 GB, iar RAM-ul este de 3 GB. Bateria este de 2900 mAh, iar ca nuante sunt disponibile patru culori.

"Noua camera frontala de 5 MP cu Exmor R pentru senzorul de imagine inseamna ca poti obtine selfie-uri mai bune, in orice conditii de luminiozitate, iar unghiul ascutit al lentilelor de 25mm este ideal pentru selfie-urile de grup. Modul Superior Auto analizeaza mediul in care este realizata fotografia si ajusteaza automat setarile, pentru ca tu sa arati bine de fiecare data", spune compania.

Bateria practic descreste in capacitate (de la 3.100 mAh la 2.900 MAh), insa Xperia este unul dintre smartphone-urile de top cu autonomie buna, compania promitand doua zile si pentru acest nou telefon.

Z3+ este rezistent la apa, dar nu exista optiune de incarcare wireless.

Z3+ este disponibil intr-o gama de patru culori: negru, alb, aramiu si "verde-marin".

Xperia Z3 costa de la circa 2.000 de lei in Romania. Sony are vanzari mult sub Apple si Samsung pe segmentul premium, iar japonezii au redus cu 2,000 de persoane efectivele diviziei de smartphone-uri fiindca vanzarile au fost sub previziuni.