Orange estimeaza ca va vinde in Franta circa 100.000 de telefoane iPhone, de la introducerea pe piaţă a produsului, care va începe miercuri şi până la sfârşitul anului, relatează Reuters, citata de Newsin. Prin Orange, terminalul va costa în Franţa 399 euro, printr-un abonament pe doi ani care începe de la 49 euro pe lună. Pentru contractul pe 12 luni abonamentul va costa cu 4,50 euro mai mult decât cel menţionat anterior. Oficialii Orange spun ca telefonul deblocat va fi vandut la un pret "semnificativ mai mic" decât preţul de vânzare fără abonament din Germania, care este de 999 euro.

"Ţinta de vânzări este de puţin sub 100.000 de unităţi până la sfârşitul anului", a declarat preşedintele şi directorul executiv al France Telecom, Didier Lombard, într-un interviu acordat Europe 1 radio. Lombard a mai precizat că Orange va oferi telefonul deblocat la un preţ "semnificativ mai mic" decât preţul de vânzare fără abonament din Germania, 999 euro, oferit de operatorul T-Mobile, parte a Deutsche Telekom.

Comercializarea terminalul Apple iPhone în Franţa, prin Orange, va începe miercuri seară, deşi iniţial lansarea era programată pentru joi. Telefonul a fost deja comercializat în Franţa, începând cu 24 octombrie, de către site-ul phoneandphone.com, înainte de vânzarea iPhone în spaţiul francez de către Apple, prin Orange, furnizorul său exclusiv. Magazinul online nu a mai vândut telefonul din cauza presiunii exercitate de avocaţii de la Apple, anunţând în final că va suspenda vânzarea iPhone până la punerea oficială în vânzare a terminalului pe piaţa europeană. Ulterior phoneandphone.com a reluat vânzările terminalului Apple iPhone.

Pentru comercializarea in Europa, Apple a incheiat contracte de exclusivitate cu trei mari operatori respectiv cu Orange in Frante, cu T-Mobile in Germania si cu O2 in Marea Britanie. Pana la sfarsitul acestui an, terminalul cu o capacitate de 8GB va fi comercializat oficial numai pe aceste trei piete. iPhone a fost lansat pentru prima dată în Statele Unite, în data de 29 iunie, iar de atunci s-au comercializat peste 1,4 milioane de exemplare. În Statele Unite telefonul Apple se comercializează exlusiv prin operatorul AT&T Inc.

Conform NewsIn, Apple iPhone se comercializează şi în România, începând cu 5 octombrie, dar nu printr-o reţea unică. Telefonul se găseşte la mai multe magazine online, cu preţuri de circa 600 de euro, fără TVA. Apple a vândut 270.000 de unităţi iPhone în două zile de la lansare şi apreciază că va vinde peste zece milioane de unităţi până la sfârşitul anului 2008.