Un studiu al firmei de cercetare Informa a stabilit ca la 26 de ani dupa lansarea primei reţele de telefonie mobilă, numărul abonaţilor la aceste servicii a ajuns la 3,3 miliarde la nivel mondial, echivalentul a 50% din populaţia globului, informeaza Reuters, citata de NewsIn. Creşterea rapidă pe piaţa de wireless din Asia a ajutat firmele coreene Samsung Electronics şi LG Electronics, la fel şi pe cea chineză ZTE să se situeze în topul primelor şase companii cu cele mai mari vanzari din lume.

Începând din 1981, când a fost lansată prima reţea de telefonie mobilă Nordic Mobile Telephony (NMT) în Arabia Saudită, Suedia şi Norvegia, sectorul de telefoane mobile a ajuns la cel mai mare volum de vânzări din domeniul electronicelor. Începutul companiei NMT în telefonia mobilă a reprezentat o bază pentru succesul companiilor Nokia şi Ericsson. În ultimii ani piaţa a cunoscut o explozie la periferia oraşelelor din China şi India, datorită scăderii permanente a preţurilor la telefoane şi apeluri, comercianţii de telefoane având acum în vizor zonele rurale din Africa, pentru dezvoltare.

Conform unui program internaţional din SUA Census Bureau, populaţia la nivel mondial a ajuns la 6,6 miliarde de locuitori. Conform Asociaţiei GSM, 2,5 miliarde de abonaţi folosesc tehnologia de telefonie mobile GSM. A doua tehnologie mobilă din lume CDMA a atins la sfârşitul lui septembrie 421,4 milioane utilizatori.