"Tehnologia 4G a devenit din ce in ce mai accesibila, avem peste 1.000.000 de terminale 4G conectate la reteaua noastra, iar utilizatorii consuma din ce in ce mai multe date intr-un ritm impresionant", a precizat miercuri Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone Romania. Traficul de date in retea, a mai spus acesta, a crescut in luna septembrie din acest an cu 132%, iar traficul de date 4G a crescut de 15 ori fata de aceeasi luna din 2014.

Oficiali VodafoneFoto: Vodafone Romania

La un an de la implementarea Supernet, o inovatie prin care reteaua a fost optimizata pentru viteze ridicate de internet mobil, stabilitate crescuta si o protectie completa a conexiunilor de date, oficialii Vodafone au anuntat miercuri ca peste 18 milioane de site-uri de tip “phishing” si 600.000 virusi au fost blocati, iar zilnic, au fost protejate 100 milioane de conexiuni de internet, prin SecurityPro 2.0. si MaxProtect.

Din luna septembrie 2014 cand a fost optimizata reteaua si pana in prezent, "utilizatorii au vizionat 60 de milioane de ore de continut prin streaming. Mai mult, vitezele de upload si download au crescut, datorita inovatiei exclusive UltraSpeed. Viteza de download a crescut cu 110%, in timp ce viteza de upload a inregistrat un avans de 61%", a comunicat operatorul.

  • Ce acoperire are reteua 4G

Vodafone Romania a mai anuntat ca a ajuns la o acoperire 4G in 2.500 de localitati si in primele 100 de orase din tara. Totodata, reteaua 4G a Vodafone Romania acopera toate cele 41 de resedinte de judet, in proportie de 100%. In plus, acoperirea 4G+ a Vodafone Romania dispune de o implementare unica de spectru, oferind cea mai buna combinatie de viteze si acoperire indoor. Serviciile 4G+ sunt disponibile acum in noua orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Galati si Ploiesti.

Vodafone Romania, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a ajuns in trimestrul incheiat la 30 iunie 2015 la un numar total de 8.801.590 utilizatori ai serviciilor mobile, de voce si internet fix si ai serviciilor M2M, in crestere cu 233.838 clienti (n.a SIM-uri valabile), fata de aceeasi perioada a anului trecut. In aceeasi perioada de referinta, veniturile din servicii au crescut cu 5,7% pana la 166,8 milioane de euro, iar consumul de date mobile a crescut cu 128,7%.