Licitatie de aproape 7 milioane de euro: Agentia de Cadastru vrea sa-si majoreze capacitatea de a pregati informatii geografice pentru monitorizarea mediului si a schimbarilor climatice

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 25 septembrie 2015, 10:58 Economie | Telecom

Cos Industrial
Foto: ANCPI
 documente
(25 Sep 2015) PDF, 4MB
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a demarat o licitatie deschisa pentru producerea unui model digital al terenului prin scanare aeriana, fotografii aeriene si productia de harti noi si ortofotoplanuri pentru aproximativ 50 000 de km patrati din 6 judete: Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Mures, Harghita inclusiv zona de inundaii cu risc ridicat (zona de la granita cu Republica Ungara in Arad si Bihor), contract cu o valoare estimata cu TVA de 6,97 milioane de euro, finantat cu fonduri UE, potrivit unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Obiectivul general al acestei achizitii este "cresterea capacitatii Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) de a pregati informatii geografice in vederea monitorizarii mediului, a schimbarilor climatice si punere in aplicare a Directivei UE privind armonizarea si schimbul de informatii geografice, atat la nivel national, cat si la nivel international", se arata in Caietul de sarcini al acestei licitatii (vezi documentul atasat).

In privinta conditiilor de eligibilitate, ofertantilor interesati li se cere ca media cifrei de afaceri globala pe ultimii trei ani (2012, 2013, 2014) sa fie cel putin egala cu suma de: 11.250.000 euro.

De asemenea, ofertantii interesati trebuie sa faca dovada unei experiente similare in ultimii 3 ani pana la data limita de depunere a ofertelor, la nivelul unui contract pana la maxim trei contracte, in mod cumulat, in cadrul caruia/carora sa fi prestat servicii similare.

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 06.11.2015. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 09.11.2015. Data limita de evaluare a ofertelor este   04.12.2015.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Banca Transilvania

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

3353 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Alta teapa (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:17)

  HP [utilizator]

  Cerintele cu cifra minima de afaceri scot din schema 90% din IMM-urile care ar fi putut face scanarile si ortofotoplanurile fara probleme.
   #showComment
 • +4 (4 voturi)    
  oferta este "croita" pentru urmatorii: (Vineri, 25 septembrie 2015, 11:53)

  ANCPI [anonim]

  Cornel & Cornel
  Primul Meridian
  ESRI Romania
  TeamNet

  enjoy
 • +3 (5 voturi)    
  abia astept sa vad cine castiga (Vineri, 25 septembrie 2015, 12:21)

  ANCPI [anonim]

  ANCPI iar a uitat sa verifice documentele servite de altii.
  In proprietatile unuia din documentele de pe SEAP apare ca autor dl Tudor Capuzu.
  Dl. Capuzu este expert achizitii publice la Q-East Software - un srl abonat la bani publici

  enjoy :)
   #showComment
 • +1 (1 vot)    
  TNI (Vineri, 25 septembrie 2015, 12:56)

  gheorghe12 [anonim]

  Teamnet pe toata linia. Licente de la Esri. Proabil ca o vor lua prin alta firmulita...ca asa este la moda acum
   #showComment
 • 0 (0 voturi)    
  metoda celor 4 ochi (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:15)

  4 ochi [anonim]

  expertii pe licitatii ii poti angaja de oriunde cu conditia sa nu provina din firme care apar apoi in contracte/subcontracte. asta se numeste incompatibilitate. ceea ce scapa ancpi-ului in documentatie, este faptul ca, preia de la executant tot, pe bani comunitari, fara sa anunte, obligatoriu, o licitatie separata, din aceeasi bani, pentru controlul calitatii, respectand astfel metoda celor 4 ochi. metoda este obligatorie.
 • +1 (1 vot)    
  Servicii platite de doua ori - pe milioane eur (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:31)

  geodez [anonim]

  Tot ce s-a comentat aici este perfect adevarat. Vreau sa adaug o alta problema, poate mai grava - aceleasi produse, adica modelul DTM al terenului si ortofotoplanuri - au fost realizate in cadrul proiectelor scoase la licitatie de catre Ministerul Mediului, prin Apele Romane, pentru realizarea hartilor de inundabilitate. De-abia anul trecut au fost prezentate, cu mare tam-tam in conferinta de presa. Nu au costat decat 40 milioane euro la scara nationala, deci pentru suprafata din nou scanata Lidar de catre ANCPI ar reveni deja vreo 10 mil euro. Nu este un caz clar de plata dubla pentru acelasi produs??? Cred ca HotNews ar putea face o interpelare oficiala catre ANCPI. Sigur, ANAR (Apele Romane) vor spune ca ei nu au scanat decat bazinele hidrografice, dar acestea sunt cam 60-70% din cei 50.000 kmp din prezentul contract. Iar scopul este exact cel citat de ANCPI - inundatii, modificari climatice, etc. Sau intre timp s-a modificat relieful Romaniei in 3-4 ani? Mai degraba aceleasi firme mai vor un tun, pe bani europeni!
   #showComment
 • +3 (3 voturi)    
  autorizatii ANCPI (Vineri, 25 septembrie 2015, 13:47)

  ANCPI [utilizator]

  Sunt total de acord si este normal ca experti externi sa fie angajati. Aici nu este cazul deoarece ANCPI trebuie sa aiba obligatoriu expertiza in LiDAR.
  Nu este prima data cand ANCPI uita sa modifice detaliile documentelor pe care le publica pe SEAP
  Este clar ca-i o noua licitatie "dedicata" , unde in Europa se cere ca toti operatorii ce vor lucra pe proiect adica undeva la peste 100 persoane sa aiba autorizatie ANCPI?
  Cine poate strange atatia? pai Cornel & Cornel Topoexim.
  Daca vreti sa va distrati cititi cerintele din caietul de sarcini pentru inventarul spatiilor verzi din Bucuresti. Licitatie croita pentru si castigata de Topoexim.

  Enjoy :)
   #showComment#showComment


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version