Cea mai mare parte a licitatiei de implementare a televiziunii digitale terestre in Romania poate continua/CNSC a respins contestatia facuta de Frontal Communication

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2015, 13:35 Economie | Telecom


Televiziune digitala terestra
Foto: Free Images
 documente
(29 Sep 2015) PDF, 66KB
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a decis in 25 septembrie ca cea mai mare parte a licitatiei pentru implementarea televiziunii digitale terestre in Romania, contract cu o valoare estimata fara TVA de peste 101,5 milioane lei, care este demarata de Societatea Nationala de Radiocomunicatii, poate continua. CNSC a respins practic contestatia formulata de Frontal Communication, care a cerut reevaluarea ofertei declarate castigatoare a asocierii Ericsson Telecommunications Romania - Ericsson AB.

Frontal Communication a cerut CNSC sa oblige SNR la "reevaluarea ofertei declarate castigatoare a asocierii Ericsson Telecommunications Romania - Ericsson AB, avand in vedere inacceptabilitatea si neconformitatea acestei oferte".

De cealalta parte, asocierea Ericsson Telecommunications Romania - Ericsson AB a depus cerere de interventie la CNSC cu privire la contestatia formulata de Frontal Communication, solicitand respingerea ca nefondata a contestatiei facute de aceasta firma si la obligarea contestatoarei la suportarea cheltuielilor de judecata ocazionate Ericsson Telecommunications Romania de solutionarea prezentei cauze.

In 25 septembrie, CNSC a respins ca nefondata contestatia formulata de Frontal Communication in contradictoriu cu SNR si a dispus continuarea procedurii de licitatie. Impotriva deciziei CNSC poate fi depusa contestatie in termen de 10 zile de la comunicare.

HotNews.ro a scris in premiera in data de 17 septembrie ca cea mai mare parte a licitatiei pentru implementarea televiziunii digitale terestre in Romania, contract cu o valoare estimata fara TVA de peste 101,5 milioane lei, este in prezent contestata la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), potrivit declaratiilor facute de oficialii Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR/Radiocom). Dupa esecul unei licitatii de peste 120 milioane de euro, soldata cu demiterea directorului general, Gabriel Grecu, SNR a relansat in luna mai 2015 licitatia pentru implementarea unei retele nationale de televiziune digitala terestra, care ar urma sa concureze platformele TV prin cablu si satelit.

 • Tinta de acoperire de cca 50% pentru finalul anului 2015 ar putea sa nu fie atinsa

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a relansat in luna mai 2015 licitatia pentru implementarea unei retele nationale de televiziune digitala terestra. Societatea, care transmite programele publice de televiziune si radio, vrea sa implementeze un multiplex digital pe care se vor transmite 'free to air' programe publice si comerciale de televiziune si care va asigura o acoperire de minim 90% din populatia tarii pana la data de 31 decembrie 2016. Licitatia a fost impartita in doua parti, iar proiectul are o valoare cumulata estimata la 115,64 milioane de lei cu TVA (peste 26,2 milioane de euro) si va fi finantat din surse atrase (credit furnizor).

HotNews.ro a scris in luna mai din acest an despre relansarea acestei licitatii, impartite in doua parti:
- primul contract, care are o valoare estimata fara TVA de peste 101,5 milioane lei, precupune achizitia de echipamente, servicii si lucrari conexe.
- al doilea contract, care este impartit in 4 loturi, are o valoare totala estimata, fara TVA de peste 14,05 milioane lei si presupune presupune:
    -reconfigurare si extindere functionala Headend DVB-T Herastrau pentru 1 MUX DVB-T2 cu 16 programe SD, EPG, insertie date, sistem management pentru includerea emitatoare site inclusiv verificare conditie SFN, etc.;
    - Sistem billing pentru producatori content inclus in sistem management Headend.

Al doilea contract a fost atribuit catre Ericsson Romania, Frontal Communication, Imagine Communications si RomTek, insa primul contract - si cel mai important - nu a fost inca atribuit, desi SNR a primit doua oferte din partea a doua asocieri de firme:
    1. Asocierea formata din Frontal Communication SRL (lider) si GatesAir INC (asociat), cu subcontractant Prime Telecom SRL
    2. Asocierea formata din Ericsson Telecommunications Romania SRL (lider) si Ericsson AB (asociat).


Contactati de HotNews.ro pentru a afla daca au desemnat castigatorii pentru acest contract, oficialii SNR au precizat ca: 'a fost depusa o contestatie si ne aflam in perioada de solutionare a acesteia de catre CNSC', fara a oferi alte detalii.

SNR a precizat in luna iulie 2015 pentru HotNews.ro ca "primul multiplex va fi deplin functional (acoperire cca 90% din populatia Romaniei conform licentei) la finalul anului 2016, cu o tinta de acoperire de cca 50% pentru finalul anului 2015".

 • Ce rezultate a anuntat SNR pana acum in urma etapei de testare a implementarii televiziunii digitale in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara?

"Prima etapa (etapa de tranzitie) pentru transmisiunile digitale, are scopul de a testa din punct de vedere tehnic echipamentele existente, echipamente care vor fi inglobate in reteaua finala DVB-T2. In cazul transmisiunilor "free to air" nu poate fi cuantificat numarul clientilor atrasi, pentru ca nu exista o legatura directa cu utilizatorul final. Tot ceea ce am putut observa in mod direct pana la aceasta data, este numarul de mesaje scrise, via e-mail, sau de pe Facebook, in toate mesajele solicitandu-se informatii referitoare la momentul cand se va putea receptiona semnal DVB-T2 in diferite localitati din tara", au precizat in luna iulie pentru HotNews.ro oficialii SNR.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2300 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Well ... tzara de persoane speciale ;-) ... (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:43)

  Mitica Palarierul [anonim]

  Well ... tzara de persoane speciale ;-) ...

  La cateva luni de la incetarea emisiei TV analogice in Romania, dupa multa scremete, urlete si tzipete, putem receptiona in Bucuresti doar 5 posturi TV prin antena: Romania 1, 2, 3, International HD si Antena3.

  Inainte vreme puteam receptiona prin antena vreo 15-16, inclusive ProTV, Antena 1, Prima, Kanal D, etc.

  Care este deci avantajul cu schimbarea introdusa ?

  Nici unul - programele pe care le putem receptiona si si pentru care platim abonament TV sunt de trei ori mai putine, insa pretul a ramas acelasi.

  "Patria si Dreptul Meu!"
  .
 • 0 (0 voturi)    
  romania 2015 (Joi, 1 octombrie 2015, 23:15)

  alex [anonim]

  acesta este riscul de a trai intr-o tara a lumii a treia. acceptii lipsa "micilor placeri ale vietii" si confortul oferit de occidentul adevarat, precua usa, australia sau canada...sau traiesti intr-o mizerie precum romania si mergi prin gropi cat casa, sau santiere infernale timp de zeci deani...sau stai la tara cu idiotii, betiviii si analfabeti nativi. sau pleci din mizerie. dar, marele si singurul enormul avantaj in romania: poti fura fara limite, poti face bani fara multa munca cu toti prostii damboviteni, poti manca produse bio la pret de coji de seminte si poti downloada torente fara probleme. in mare, viata in romania este cam de 3-4 ori mai ieftina decat in occident. deci daca ai castiga in occident 4-5000 de euro net, ceea ce este f improbabil, echivaleaza cu 1000 de euro in romania, ceea ce este f probabil. mai este si viata ta in occident, esti sau te simti ca o tarfa orfana. deci daca crezi ca traiesti bine in occident cu 2000 de euro, te inseli. depinde cum traiesti, ce mananci, ce pretentii ai.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by