Guvernul a transmis in urma cu cateva saptamani catre Administratia Prezidentiala nominalizarea lui Alexandru Petrescu, actualul director al Postei Romane, pentru sefia ANCOM, iar presedintele Klaus Iohannis va aproba, cel mai probabil, aceasta numire, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul Administratiei Prezidentiale. Mandatul actualului sef al ANCOM, Catalin Marinescu, a expirat deja in primavara.

Alexandru Petrescu, directorul Postei RomaneFoto: Posta Romana

Catalin Marinescu fusese numit in functie in aprilie 2009.

Alexandru Petrescu, care ocupa acum functia de director general al Postei Romane, a fost anterior timp de doi ani director executiv al Postei Romane, fiind si presedinte al Comisiei de Privatizare. Petrescu este licentiat in economie la University of Wales, fiind specializat in Business Administration. La Londra a detinut mai multe pozitii de conducere in sistemul financiar-bancar din Regatul Unit. Are o experienta in management de peste 13 ani. Are dubla cetatenie, romana si britanica. Petrescu este si vicepresedinte PSD Diaspora.

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este arbitrul pietei telecom, una dintre cele mai mari piete din Romania, cu o cifra de afaceri estimata la peste 14 miliarde de lei. Deciziile ANCOM sunt esentiale pentru jucatorii din piata, asa ca miza conducerii institutiei este majora.

Vom reveni cu amanunte