5 oferte pentru servicii telecom pe 10 ani in banda de 3,4-3,8 GHz: UPC nu mai este interesata de licenta, dar a depus oferta RCS&RDS

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 6 octombrie 2015, 23:51 Economie | Telecom

Internet wireless fix
Foto: Freeimages.com
Orange, Vodafone, RCS&RDS, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) si 2K Telecom au depus oferte pana la termenul limita de 5 octombrie in cadrul licitatiei pentru utilizarea frecventelor radio in benzile 3410-3600 MHz si 3600-3800 MHz, in care vor putea furniza la nivel national servicii de transmisii de date si acces la internet de banda larga pe suport radio, pentru o perioada de 10 ani, incepand cu 1 ianuarie 2016. In prezent, in banda de frecvente radio 3410-3600 MHz sunt in vigoare sapte licente detinute de Orange Romania, UPC Romania, Vodafone Romania si 2K Telecom, iar in banda de 3600-3800 MHz este in vigoare o licenta detinuta de SNR, insa toate aceste licente sunt valabile pana la data de 31 decembrie 2015.

Luni, 5 octombrie, a fost termenul limita pentru depunerea candidaturilor operatorilor interesati sa participe la licitatia pentru obtinerea licentelor de utilizare a frecventelor radio in benzile de frecvente 3410-3600 MHz si 3600-3800 MHz, lansata de ANCOM pe 7 septembrie 2015. Pana la aceasta data au fost primite cinci oferte, din partea companiilor 2K Telecom, Orange Romania, RCS&RDS, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Vodafone Romania, a anuntat marti Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM).

Comisia de licitatie va analiza dosarele de candidatura depuse si va anunta, pana la data de 12 octombrie 2015, candidatii care se califica in etapa urmatoare, iar pana la data de 21 octombrie 2015, modul de continuare a procedurii (daca se impune organizarea rundelor primare de licitatie sau nu, in functie de raportul dintre cerere si oferta). Daca cererea depaseste resursele disponibile, rundele de licitatie vor debuta in data de 26 octombrie 2015.

In cadrul procedurii de selectie pentru ambele benzi de frecvente sunt disponibile 16 blocuri pereche de largime 2x5 MHz alocate la nivel national in banda 3,4 - 3,6 GHz si 36 de blocuri nepereche de largime 5 MHz alocate la nivel national in banda 3,6 - 3,8 GHz. Noile drepturi de utilizare a spectrului radio vor intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2016, pentru o perioada de 10 ani.

In aceste benzi, castigatorii vor putea furniza la nivel national, printre altele, servicii de transmisii de date si acces la internet pe suport radio de banda larga.

In prezent, in banda de frecvente radio 3410-3600 MHz sunt in vigoare sapte licente detinute de societatile Orange Romania, UPC Romania, Vodafone Romania si 2K Telecom, toate fiind acordate pentru furnizarea la nivel national de retele publice si de servicii de comunicatii electronice prin intermediul aplicatiilor de tip FWA (Fixed Wireless Access - acces fix pe suport radio) si NWA (Nomadic Wireless Access - acces pe suport radio de tip nomadic). In banda de frecvente 3600-3800 MHz exista o licenta acordata Societatii Nationale de Radiocomunicatii pentru furnizarea la nivel national de retele publice si de servicii de comunicatii electronice prin intermediul aplicatiilor de tip BWA (Broadband Wireless Access - acces pe suport radio de banda larga). Toate aceste opt licente sunt valabile pana la data de 31 decembrie 2015.Citeste mai multe despre   
Jurnal din Israel​

​FOTOGALERIE Tel Aviv: plaje, muzici si trupuri

Greu sa gasesti in lume un oras care petrece mai mult, care se odihneste mai seren. Un New York pe Malul Mediteranei, un colt de Europa sofisticata in Orientul Mijlociu, o destinatie de plaja excelenta, un oras in care noptile de distractie se continua si dupa ce se crapa de ziua. Oameni pe longboard-uri colorate coboara spre faleza orasului, de multe ori purtand doar o pereche de pantaloni scurti. Esti in inima civilizatiei est-mediteraneene, cu hedonismul ei milenar, cu cultul inca pastrat al corpurilor frumoase, cu o senzualitate subtila, dar neascunsa.

1417 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi