Milionarul buzoian Vasile Domente (unchiul deputatului Sebastian Ghita) a cesionat 13,17% din partile sociale detinute la operatorul de telecomunicatii 2K Telecom catre actionarul majoritar Alexandru Ghita, fratele fostului deputat PSD. Decizia a fost luata in 8 septembrie de catre cei doi actionari si publicata miercuri in Monitorul Oficial. Partile sociale cesionate de Domente au o valoare de 1,85 milioane de lei si in urma acestei tranzactii Alexandru Ghita ajunge sa detina 80,29% din capitalul social al 2K Telecom.

Alexandru Ghita, seful 2K TelecomFoto: Arhiva personala

Amintim ca in luna august din acest an, 2K Telecom si-a cesionat licenta 4G catre RCS&RDS, in baza careia operatorul condus de Zoltan Teszari a inceput sa furnizeze partial servicii 4G in 12 orase.

In urma acestei cesiuni, Alexandru Ghita va detine 80,29% din capitalul social al 2K Telecom, iar Vasile Domente va ramane cu 19,71% din capitalul social. Anterior acestei cesiuni, Alexandru Ghita detinea 67,12% din capitalul social al 2K Telecom, iar Vasile Domente avea 32,88% din capitalul social.

De notat ca in actionariatul 2K Telecom nu mai apare Radu Vasile, baiatul cel mai mare al lui Vasile Domente, potrivit Rise Project.

Conform Rise Project, Domente Vasile este cu patru ani mai in varsta decat sora lui, Maria Ghita, mama mogulului IT & media Sebastian Ghita. Desi un milionar discret, Domente Vasile detine afaceri extinse in domeniul energetic, clasandu-se, potrivit revistelor economice, printre cei mai bogati romani care isi au domiciliul in Buzau.

Inainte de a cumpara impreuna cramele Budureasca, in 2008, Sebastian Ghita si unchiul sau au infiintat, in 2006, ferma viticola care le oferea materia prima pentru vinificatie: Podgoriile Tohani SRL - denumita ulterior Viile Budureasca SRL.

Rise Project mai scrie ca patronul cramelor Budureasca, Domente Vasile, impreuna cu baiatul sau cel mare, Radu Vasile, ar avea participatii in cateva dintre firmele de IT ale familiei lui Sebastian Ghita. E vorba de cele care comercializeaza servicii de telecomunicatii: 2K Telecom, Idilis, accessNet International, NXTEL Solutions.

De asemenea, Sebastian Ghita a fost asociat cu Domente Vasile in mai multe companii care administrau centrale eoliene amenajate in localitati din estul tarii: GP Land, GP1 Eolian Galati, Baleni Eolian, Cudalbi Eolian, Pechea Eolian, Rediu Eolian, Suhurlui Eolian, Corni Eolian.