UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat vineri ca a incheiat un acord pentru achizitionarea retelei furnizorului de internet, televiziune si telefonie Novasat din judetul Suceava, una dintre cele mai mari companii independente de cablu din tara. Prin aceasta achizitie, UPC adauga aproximativ 20.000 de abonamente la cele peste 1,97 milioane de abonamente generatoare de venituri pe care le are in prezent.

sediu UPCFoto: UPC Romania
  • "Achizitia retelei detinuta de compania Novasat face parte din strategia UPC Romania de extindere a retelei de comunicatii pe piata locala intr-un ritm accelerat. Aceasta strategie se concentreaza atat pe cresᅡ tere organica si extindere de retea, cat si pe achiᅡzitii. Astfel, in primul semestru al anului 2015, UPC a adaugat in portofoliu aproximativ 21.000 de servicii de televiziune si internet prin preluarea retelelor Tita & Company si Green Zone din localitatile Mizil si Urlati, judetul Prahova si retelelor Olcab si Century Net din judetul Suceava", se arata in comunicatul UPC Romania.

HotNews.ro a scris, la inceputul lunii august din acest an, ca UPC Romania a castigat 15.700 de clienti prin achizitii in trimestrul doi din acest an, care au adus operatorului de comunicatii prin cablu 13.500 de noi abonamente de cablu TV si 6400 de abonamente de internet, potrivit datelor din raportul facut public de grupul Liberty Global. Contactati de HotNews.ro, oficialii UPC Romania au declarat atunci ca "achizitiile la care face referire raportul Liberty Global sunt retelele Tita si Greenzone, achizitionate de UPC Romania. Aceste retele acopera zona Prahova, mai precis Mizil si Urlati. Vom continua achizitiile si investitiile in infrastructura, pentru extinderea zonei de acoperire a retelei noastre".

Ce buget de investitii si achizitii are UPC pentru 2015

  • "Ne concentram atentia pe extinderea ariei de acoperire a serviciilor noastre atat prin cresᅡtere organica si extindere de retea, cat si prin achizitii de mici operatori. Liberty Global are incredere in piata din Romania si potentialul sau de crestere, iar achizitionarea retelei Novasat vine sa sustina acest angajament. La jumatatea acestui an numarul de gospodarii din Romania acoperite de reteaua UPC este de 2,5 milioane, o crestere cu aproape 25% fata de aceeasi periaoda din 2010. Vom continua achizitiile si investitiile in infrastructura, pentru extinderea zonei de acoperire a retelei noastre - in 2015 am planificat peste 35 milioane de euro. Reteaua noastra este solida si capabila sa sustina tehnologii de ultima ora pentru ca ne dorim sa oferim tuturor clientilor acces la internet de mare viteza si calitate digitala superioara", a declarat Robert Redeleanu, CEO UPC Romania.

Operatorul mai precizeaza in comunicatul de presa ca, "in aceasta perioada, deruleaza activitatile de transfer operational, reconstructie si modernizare intr-un ritm accelerat a retelelor recent achizitionate, consolidand o echipa dedicata procesului de integrare astfel incat clientii sa beneficieze de servicii digitale 3Play, oferind aceeasi experienta superioara in toata zona de acoperire cu servicii UPC".

  • Evolutia numarului de clienti UPC la 30 iunie 2015

La 30 iunie 2015, UPC Romania avea in total 1,192 milioane de clienti, in crestere cu 34.300 de clienti fata de aceeasi perioada din 2014 si cu 14.600 de clienti fata de primele trei luni din 2015, conform datelor Liberty Global.

Operatorul a ajuns la 1,18 milioane de abonati TV, in crestere cu 12.200 abonati fata de primul trimestru din 2015. UPC a continuat sa piarda clienti la serviciul TV prin satelit (DTH), respectiv un minus de 4.400 de abonati, pierdere care a fost insa compensata de cresterea numarului de clienti pe cablu analogic (+ 4800) si digital (+11.800).

La 30 iunie 2015, UPC a ajuns la 460.800 abonati de internet, in crestere cu 16.800 abonati fata de primul trimestru din 2015. In aceeasi perioada de referinta, operatorul a ajuns la 327.900 abonati de telefonie fixa, in crestere cu 14.600 abonati.