Telekom Romania a inregistrat in primele noua luni din acest an venituri de 721 milioane de euro din operatiunile fixe si mobile, in scadere cu 3,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele publicate joi de Deutsche Telekom. La 30 septembrie, Telekom avea peste 2,1 milioane linii de telefonie fixa, in scadere cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si peste 1,18 milioane de abonamente de internet broadband, in scadere cu 1,3%. Singura crestere in aceasta perioada a fost pe TV, respectiv peste 1,43 milioane de abonamente TV (IPTV, cablu si satelit), in crestere cu 2,5%. Pe mobil, numarul abonamentelor a scazut cu 0,7% pana la 5,9 milioane abonati.

Deutsche Telekom, sediul central din BonnFoto: Deutsche Telekom
  • "In Romania, veniturile au scazut, pe de o parte, din cauza reducerii tarifelor de interconectare care a avut loc in trimestrul doi din 2014, si, pe de alta parte, ca urmare a reducerii veniturilor din telefonia fixa, pe fondul reducerii preturilor si a numarului de abonamente", se arata in raportul grupului Deutsche Telekom, care controleaza indirect firmele din grupul Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote).

Din operatiunile fixe, Telekom Romania a inregistrat venituri de 414 milioane de euro in primele trei luni din acest an, in scadere cu 5% fata de perioada similara din 2014. Pe segmentul de telefonie mobila, Telekom Romania a inregistrat in aceeasi perioada venituri de 307 milioane de euro, in scadere cu 2,2%.

Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) al Telekom Romania a scazut in aceeasi perioada cu 22,4% pana la 152 milioane de euro.