Sorin Grindeanu, ministrul demisionar de la Ministerul Comunicatiilor a confirmat joi pentru HotNews.ro faptul ca Guvernul Ponta l-a propus pe Alexandru Petrescu, directorul general al Postei, pentru functia de presedinte al Autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), dar ca Presedintele Iohannis nu a aprobat inca aceasta numire.

Alexandru Petrescu, directorul Postei RomaneFoto: Posta Romana

Grindeanu, care se va intoarce in Parlament ca deputat, a spus ca spera ca noul ministru al Comunicatiilor sa fie un om care sa cunoasca sistemul.

  • "Nu stiu cine ma va inlocui. Sper sa fie un om care cunoaste sistemul. Daca acest lucru se va intampla va fi bine. Eu ma voi intoarce in Parlament ca deputat", a declarat joi pentru HotNews.ro Sorin Grindeanu, ministrul demisionar al Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

PSD va avea pe cineva in noul Guvern, condus de Dacian Ciolos?

  • "Am inteles ca e un guvern tehnocrat si una din conditii cred ca e sa nu fii membru de partid, dar am fost plecat aproape 9 zile la Washington. A fost un summit pe cybersecurity de 9 zile in care s-au purtat discutii si am avut intalniri pe teme de securitate cibernetica. Noi avem diverse proiecte finantate de USTDA si ei au organizat si platit aceasta vizita. Avem studii de fezabilitate finantate de USTDA.
  • Unul dintre ele este legat de dezvoltarea acelui centru de inovare in securitate cibernetica,  care trebuie sa se termine in perioada imediat urmatoare. Al doilea studiu este pe interoperabilitate si arhitectura guvernamentala care se va termina probabil in februarie martie si va sta la baza ghidurilor solicitantilor autoritati publice pentru apeluri de proiecte pe bani europeni", a precizat Sorin Grindeanu.

Acesta a mai precizat ca beneficiarii privati pot cere deja bani europeni in cadrul Programului Operational Competitivitate (POC) 2014-2020, intr-un apel de proiecte care s-a deschis deja, insa pentru autoritati publice nu a fost lansat inca apelul de proiecte pentru ca trebuie primit mai intai acest studiu de la USTDA care e foarte important vis a vis de modul cum se va gandi politica in noul domeniu.

  • Grindeanu: Alexandru Petrescu a fost propunerea Guvernului pentru functia de presedinte ANCOM

O sursa din piata de telecomunicatii a precizat joi pentru HotNews.ro ca la Posta Romana ar fi o situatie dificila legata de intentia Guvernului Ponta de a-l numi pe directorul general al Postei, Alexandru Petrescu, ca presedinte la ANCOM, autoritatea de reglementare a pietei de comunicatii electronice.

  • "Este o situatie dificila la Posta. L-au pus pe Alexandru Petrescu sa-si dea demisia pentru a fi numit presedinte la ANCOM si am auzit ca si-ar fi dat demisia dar nu stiu daca nu se revine asupra acestei demisii. Pana la urma nu l-au mai pus la ANCOM si nu stiu cine este acum director general la Posta. Trebuie insa verificat. Se auzea ca ministrul Grindeanu voia sa-l puna pe secretarul de stat Florin Hurduzeu ca director general la Posta si pe Alexandru Petrescu ca presedinte la ANCOM, dar acum s-ar putea sa fi cazut tot", a declarat joi pentru HotNews.ro o sursa din piata de telecomunicatii.

Contactat joi de HotNews.ro, ministrul demisionar de la Comunicatii, Sorin Grindeanu, a confirmat oficial ca Alexandru Petrescu a fost propunerea Guvernului pentru functia de presedinte al ANCOM, dar ca nu are cunostinta de o demisie a acestuia de la Posta.

  • "Am fost plecat 9 zile in SUA. Nu am luat cunostinta de vreo demisie. Eu stiu ca Alexandru Petrescu e la Posta Romana. Stiu de ceva discutii privind un nou presedinte la ANCOM dar nu stiu sa fie numit. In mod sigur nu a fost numit la ANCOM. Acolo procedura este ca Guvernul propune si Presedintele aproba. Propunerea Guvernului a fost Alexandru Petrescu, dar este doar jumatate din procedura. Eu nu am luat cunostinta de nicio demisie a lui Petrescu de la Posta", a mai spus ministrul Grindeanu.

Contactati joi de HotNews.ro si oficialii Postei Romane au declarat ca Alexandru Petrescu este in prezent director general al Postei Romane si au refuzat sa comenteze informatiile pe surse.