Posta Romana a confirmat luni informatiile HotNews.ro privind faptul ca Alexandru Petrescu si-a inaintat in data de 30 octombrie demisia din functia de director general si membru in consiliul de administratie al CNPR. Demisia a fost inaintata catre organele de conducere ale CNPR si MSI. Conform prevederilor legale in vigoare, numirea, revocarea directorului general isi produce efectele de la data hotararii Consiliului de Administratie (CA) si, respectiv, a hotararii AGA - pentru calitatea de membru CA. In 10 noiembrie numarul membrilor CA a fost completat, iar in AGA din 13 noiembrie, membrii CA, de comun acord cu Alexandru Petrescu, au aprobat reconfirmarea acestuia in functia de director general.

Alexandru Petrescu si-a anuntat pe blog plecarea din PostaFoto: Hotnews

Redam mai jos integral precizarile transmise luni de Posta Romana:

  • "La 30.10.2015, dl Alexandru Petrescu si-a inaintat demisia din functia de director general si membru in consiliul de administratie al CNPR, catre organele de conducere ale CNPR si MSI. Conform prevederilor legale in vigoare, numirea, revocarea directorului general isi produce efectele de la data hotararii CA si, respectiv, a hotararii AGA - pentru calitatea de membru CA.
  • La data de 10.11.2015, prin hotararea AGA nr. 81/2015, numarul membrilor CA a fost completat, astfel incat prima sedinta a consiliului de administratie, statutar si legal intrunita, a avut loc in data de 13.11.2015.
  • La sedinta din data de 13.11.2015, avand in vedere necesitatea asigurarii unei continuitati la conducerea operatorului national de servicii postale si tinand seama de importanta obiectului de activitate al companiei nationale, membrii CA, de comun acord cu dl Alexandru Petrescu, au aprobat reconfirmarea acestuia in functia de director general".

Precizarile Postei Romane confirma informatiile prezentate vineri in exclusivitate de catre HotNews.ro.

Propus de Guvernul Ponta pentru a prelua sefia Autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), Alexandru Petrescu a demisionat inainte ca presedintele Iohannis sa accepte numirea sa. Presedintele nu a semnat nici acum numirea lui, iar Guvernul Ponta a cazut. Dupa ce ministrul demisionar de la Comunicatii, Sorin Grindeanu, a declarat contactat de HotNews.ro ca nu stie de nicio demisie a lui Petrescu de la Posta, iar conducerea companiei a comunicat ca acesta ar fi inca director general, mai multi cititori au reactionat si ne-au transmis documente care demonstrau demisia sa. Culmea este ca Petrescu si-a anuntat plecarea din companie chiar pe blogul personal.