'Realizarea interoperabilitatii la nivel national, coordonata cu UE pentru eficientizarea activitatilor publice in sensul oferirii de servicii digitale cetatenilor". Aceasta era singura fraza din programul initial de guvernare al Guvernului Ciolos, aspect care i-a fost reprosat la audierile din Parlament si noului ministru al Comunicatiilor, Marius Bostan. Marti, Dacian Ciolos a trimis in Parlament o varianta imbunatatita a programului de guvernare, in care obiectivul initial este schimbat in: "Sprijinirea realizarii interoperabilitatii la nivel national, coordonata cu UE pentru eficientizarea activitatilor publice in sensul oferirii de servicii digitale cetatenilor".

Prioritatile IT propuse de Guvernul Ciolos in varianta imbunatatita a programului de guvernare sunt urmatoarele:

  • Initierea proiectelor din Agenda Digitala si pregatirea unui proces de absorbtie eficienta.
  • Intarirea guvernantei corporative la Posta Romana si Telekom la nivelul celor mai bune practici internationale si continuarea proceselor de privatizare dupa identificarea celor mai bune optiuni.
  • Utilizarea fondurilor structurale pentru pentru dezvoltarea internetului fix de banda larga, sprijinirea implementarii proiectului RONET.
  • Sprijinirea realizarii interoperabilitatii la nivel national, coordonata cu UE pentru eficientizarea activitatilor publice in sensul oferirii de servicii digitale cetatenilor.
  • Pasi concreti spre eliminarea 'granitei telecom' cu Republica Moldova - Acord de roaming guvernamental.
  • Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de eGuvernare.
  • Sprijinirea  proiectului Ghiseului Unic.
  • Imbunatatirea normelor , procedurilor si mecanismelor necesare MSI pentru dezvoltarea sectorului comertului electronic.

Guvernul format din tehnocrati condus de Dacian Ciolos a primit marti votul de investitura din partea Parlamentului. Noul Guvern a primit 389 de voturi "pentru" si 115 "impotriva", in conditiile in care toate partidele exceptand ALDE, condus de Calin Popescu Tariceanu, au anuntat ca vor vota pentru acest nou executiv.