Vodafone Romania si-a extins serviciile de date mobile 3G broadband, a caror viteza de retea ajunge pana la 3,6Mbps, in 232 localitati, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Oficialii operatorului de telefonie mobila spun ca, in prezent, reteaua serviciilor 3G broadband acopera aproximativ 40% din populatia Romaniei.

„Vodafone a inregistrat o crestere constanta a numarului de utilizatori de servicii de date mobile broadband, de la lansarea acestora pe piata romaneasca, si ne asteptam ca aceasta tendinta sa se mentina si anul viitor. De aceea, extinderea retelei de acoperire a serviciilor 3G broadband ramane pentru noi o directie de dezvoltare importanta, pentru a oferi unui numar cat mai mare de clienti posibilitatea sa utilizeze serviciile noastre. Astazi, acoperirea serviciilor Vodafone 3G broadband este de aproximativ 40% din populatia Romaniei”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

Serviciile 3G broadband ale operatorului de telefonie mobila sunt disponibile in prezent in 58 de orase, incluzand toate resedintele de judet.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea peste 8,5 milioane de clienti, la 30 septembrie 2007. Compania a inregistrat, in primul semestru al anului fiscal 2007 - 2008, un profit operational de 391,6 milioane de dolari (287,5 milioane euro), in crestere cu 21,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Grupul Vodafone are 241 de milioane de clienti si divizii in 25 de tari de pe cinci continente.

Pe piata locala de telefonie mobila mai activeaza Orange cu peste 9,3 milioane de clienti la finele lunii septembrie, Cosmote, care recent a anuntat ca a ajuns la trei milioane de clienti si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, care a depasit 500.000 de abonati in luna iunie.