Adela Guedon va fi noul director financiar al Orange Romania, incepand cu 1 mai 2016, preluand functia de la Diego Martinez Lopez, care va deveni director financiar la Orange Spania, a anuntat marti liderul pietei de telefonie mobila din Romania. Cu 18 ani de cariera in domeniul financiar, Adela Guedon are experienta pe piata europeana de telecomunicatii si pe cea romaneasca in particular, incepandu-si cariera la Orange Romania in 1997.

Adela Guedon, directorul financiar al Orange RomaniaFoto: Orange Romania

Numirea Adelei Guedon in echipa de conducere a Orange Romania face parte din planul de evolutie a echipei europene de conducere a grupului Orange.

Potrivit comunicatului Orange, "Adela Guedon si-a inceput cariera la Orange Romania in 1997, unde a evoluat in scurt timp de la Junior Accountant pana la Corporate Finance Director, devenind cel mai tanar membru al Comitetului Executiv al companiei.

De nationalitate romano-franceza, Adela si-a largit aria de expertiza detinand diferite roluri in grupul Orange. In 2007 a preluat prima functie internationala - Chief Financial Officer la Orange Moldova, unde a jucat un rol semnificativ in conducerea programelor de eficientizare, in dezvoltarea si implementarea strategiei pentru achizitia si integrarea cu succes a unui furnizor de servicii de internet. In prezent, Adela este Controller al diviziei europene a grupului Orange, rol din care supervizeaza echipa internationala de controlling si activitati din sapte tari europene".

Ca director financiar al Orange Romania, aceasta va trebui sa sprijine 'consolidarea performantei financiare a companiei si dezvoltarea unor noi directii de business, precum serviciile de comunicare convergente si Orange Money', potrivit informatiilor companiei.

De cealalta parte, 'de-a lungul mandatului sau in Romania, Diego Martinez Lopez a avut un rol esential in coordonarea unor proiecte majore, precum contractul pentru acces la infrastructura fixa de banda larga, cel de consolidare a birourilor din Bucuresti si parteneriatul pentru zona de mentenanta a retelei', se precizeaza in comunicatul Orange.

  • Rezultatele si numarul de clienti Orange Romania in 2015

Orange Romania a inregistrat anul trecut venituri in valoare de 947 milioane de euro, din care 250 milioane de euro in ultimul trimestru. Veniturile totale au inregistrat o crestere cu 7,4% fata de acelasi trimestru al lui 2014. La finalul anului 2015, Orange avea 10.177.000 de clienti (n.a SIM-uri valabile), numarul abonatilor fiind in crestere cu 4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Serviciul Orange TV a inregistrat peste 275.000 de abonati, cu o crestere de 75,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut, dar sub tinta de 300.000 de abonati asumata pentru sfarsitul lui 2015.