Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a incheiat in data de 25 februarie din acest an cu Tinmar Energy un acord cadru ce 'are ca obiect furnizarea de energie electrica la joasa si medie tensiune, in perioada 01.04.2016 - 31.05.2017', in puncte de consum situate pe intreg teritoriul national, contract cu o valoare totala de 76.272.280 lei cu TVA (peste 17,33 milioane de euro), potrivit unui anunt publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul, pentru care s-au primit 5 oferte, a fost atribuit prin negociere fara anunt de participare, justificarea fiind ca produsele au fost cotate si achizitionate la o bursa de marfuri.

Sediul STSFoto: AGERPRES

Contractul a fost atribuit de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, prin Uinitatea Militara 0731 Bucuresti. (vedeti documentul atasat)

  • HotNews.ro a solicitat STS sa ofere explicatii legate de valoarea atat de mare a acestui contract si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

UPDATE (miercuri, 9 martie): Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a transmis miercuri, la solicitarea HotNews.ro, explicatii legate de atribuirea catre firma Tinmar Energy a unui contract de achizitie de energie electrica pentru o perioada de 14 luni, la o valoare foarte mare, de peste 17,3 milioane de euro. STS a precizat ca achizitia a fost derulata in asociere cu mai multe autoritati din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Serviciul de Protectie si Paza, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, pentru asigurarea energiei electrice necesara institutiilor participante la asociere pentru toate locurile de consum situate in intreaga tara.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

Autoritatile publice ale statului roman in folosul carora functioneaza telecomunicatiile speciale sunt:

- Parlamentul Romaniei;

- Administratia Prezidentiala;

- Guvernul Romaniei;

- Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice;

- Administratia publica centrala si locala;

- Autoritatea judecatoreasca:

- Inalta Curte de Casatie si Justitie;

- Ministerul Public;

- Consiliul Superior al Magistraturii;

- Curtea de Conturi;

- Curtea Constitutionala;

- Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.