​Acordul de roaming national, in baza caruia clientii Digi Mobil au acces la servicii de voce si date mobile in reteaua Vodafone in zonele in care RCS&RDS nu are acoperire, a fost prelungit pana in data de 31 martie 2017, cu mentiunea ca daca roamingul national de voce va fi oferit in continuare gratuit utilizatorilor Digi Mobil, roamingul de date mobile va fi contra cost incepand cu data de 01 aprilie 2016, a anuntat marti operatorul controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari. Roamingul national urmeaza sa fie eliminat pe masura extinderii acoperirii retelelor 3G si 4G ale RCS&RDS, a mai comunicat operatorul.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

Preturile pachetelor de servicii Digi Mobil incep de la 2 euro (TVA inclus). Intrebati de HotNews.ro cat va costa roamingul de date mobile incepand din data de 1 aprilie 2016, oficialii RCS& RDS au precizat ca vor comunica tarifele pentru roamingul national de date in jurul datei de 1 aprilie.

  • Ce acorduri strategice sunt intre operatorii telecom in Romania: RCS&RDS/Vodafone si Telekom/Orange

Acordul de roaming national dintre liderul pietei de internet fix - RCS&RDS si al doilea mare operator de telefonie mobila, Vodafone, a fost incheiat in luna aprilie 2014. Prin acest acord RCS&RDS si-a extins practic acoperirea serviciilor de telefonie mobila, permitand clientilor sai acces la reteua mobila a Vodafone.

Luna trecuta, Telekom Romania (care cuprinde fostele Romtelecom si Cosmote) a anuntat ca a incheiat cu Orange, liderul pietei de telefonie mobila, un acord de roaming national, in baza caruia clientii Telekom Romania vor putea utiliza reteaua Orange 4G/4G+, care acopera 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana. Trecerea de la o retea la alta se va face fara intreruperi si nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori. Independent de acordul de roaming national, Orange a incheiat un contract de acces la reteaua fixa urbana de fibra optica a Telekom, care va permite operatorului mobil sa ofere clientilor sai internet fix cu viteze de pana la 1Gbps si servicii TV imbunatatite.