'Consiliul de Administratie al Societatii Nationale de Radiocomunicatii (RADIOCOM) a luat act, in sedinta care a avut loc vineri, 18 martie 2016, de incheierea mandatului lui Eugen Brad in functia de Director General, ca urmare a solicitarii acestuia', a anuntat vineri operatorul national care transmite posturile publice de radio si televiziune, la aproape o saptamana dupa ce HotNews.ro a scris ca acesta 'a fost schimbat' din functie, lucru confirmat chiar de acesta. In locul sau, a fost numit Mircea Herastrau, care anterior a ocupat functia de Sef Statie la Statia TV si FM Cozia, in cadrul SNR.

Mircea Herastrau, director general al SNRFoto: SNR (Radiocom)
  • "Consiliul de Administratie al Societatii Nationale de Radiocomunicatii (RADIOCOM) a luat act, in sedinta care a avut loc vineri, 18.03.2016, de incheierea mandatului Eugen BRAD in functia de Director General, ca urmare a solicitarii acestuia. Eugen BRAD va primi alte atributii in cadrul companiei.
  • Totodata, Consiliul de Administratie al Societatii Nationale de Radiocomunicatii S.A. (RADIOCOM) l-a numit, cu efect imediat, in functia de Director General, pe Mircea Herastrau. Anterior, Mircea Herastrau a ocupat functia de Sef Statie la Statia TV si FM Cozia, in cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii.
  • Mircea Herastrau, absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, are o experienta de peste 25 de ani in pozitii de conducere in companii importante din sectorul telecomunicatiilor", se arata in comunicatul transmis vineri de SNR.

Eugen Brad, director tehnic SNR

Eugen Brad, director tehnic SNR

Foto: Hotnews

HotNews.ro a scris in premiera vineri, 18 martie 2016, citand surse guvernamentale, ca Eugen Brad va fi schimbat de la conducerea SNR printr-o decizie a Consiliului de Administratie.

Contactat in aceeasi zi de HotNews.ro, Eugen Brad a declarat "Da, am fost schimbat de la conducerea SNR. Exista o decizie a Consiliului de Administratie si vom da un comunicat de presa", fara a dori sa faca alte precizari.

Eugen Brad nu a mai putut fi contactat astazi pentru a oferi alte explicatii legate de schimbarea sa din functie.

De notat ca in data de 16 martie 2016, cu doua zile inainte de schimbarea conducerii SNR, oficialii Ministerului Comunicatiilor, care este actionarul unic al SNR, s-au intalnit cu reprezentanti ai Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii:

"Astazi, secretarul de stat Horatiu Anghelescu, alaturi de Sorin Muresan, directorul de cabinet al ministrului Marius Bostan, Eugen Cojoaca, presedinte C.A. al SN Radiocomunicatii si Lucian Pricina, membru CA, au discutat, timp de doua ore, cu reprezentantii Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii.

Cei douazeci de reprezentanti ai sindicatului care au fost prezenti la intrevederea cu secretarul de stat Horatiu Anghelescu au solicitat conducerii MCSI sa determine conducerea SNR sa actioneze in directia implementarii MUX 1, pentru emisia televiziunii digitale terestre in format DVB-T2.

Totodata, presedintele Federatiei Sindicatelor Radiocomunicatii, Constantin Campeanu, a solicitat, in numele sindicalistilor, ca dezvoltarea televiziunii digitale terestre in format DVB-T2 sa fie un obiectiv prioritar al MCSI. In plus, reprezentantii sindicalistilor prezenti la discutii au ridicat problema managementului defectuos la nivelul SNR si a criteriilor neprofesionale in baza carora se fac numirile in posturi de conducere. La finalul intrevederii, reprezentantii Federatiei Sindicalistilor din Radiocomunicatii i-au spus secretarului de stat Horatiu Anghelescu ca este prima data in ultimii zece ani cand au fost primiti in minister, la discutii", se arata intr-o informare de presa publicata in data de 16 martie pe site-ul Ministerului Comunicatiilor, condus de Marius Raul Bostan.

UPDATE (6 aprilie) SNR a mai facut ulterior urmatoarele precizari:

"Mandatul lui Eugen Brad, in functia de director general al Societatii Nationale de Radiocomunicatii S.A. (RADIOCOM), era de patru ani, incepand din 2015. Mandatul sau, in functia de director general al Societatii Nationale de Radiocomunicatii S.A. (RADIOCOM), a incetat in data de 18.03.2016, ca urmare a solicitarii acestuia. Eugen BRAD va ocupa functia de Director Sucursala Directia Radiocomunicatii Timisoara".