​Posta Romana vrea sa cumpere carburanti pe o perioada de un an pentru consumul intern si a necesarului subunitatilor subordonate, contract cu o valoare estimata cu TVA de peste 17,2 milioane lei (aproape 4 milioane de euro), finantat din surse proprii, potrivit unui anunt publicat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). In caietul de sarcini, Posta precizeaza ca este cel mai mare operator de profil din tara, ca dispune de o retea teritoriala de peste 5.500 oficii postale dintre care 950 oficii postale informatizate, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale la peste 7.500.000 adrese de distributie, folosind un numar de 914 masini de transport din parcul auto propriu.

Autovehicul Posta RomanaFoto: Posta Romana

Alte detalii din caietul de sarcini al licitatiei:

"Cantitatea totala:

- Benzina: cantitate pentru 12 luni - 500.000 litri

- Motorina: cantitate pentru 12 luni - 3.000.000 litri

- Total: 3.500.000 litri

- Datorita imposibilitatii stocarii carburantilor, Posta solicita achizitionarea carburantilor prin alimentarea la pompa, pe baza de card nominalizat pe fiecare mijloc de transport, care va fi comunicat de catre autoritatea contractanta si identificat prin numarul de inmatriculare, securizat cu cod PIN, fara a plati numerar la fiecare alimentare.

- ofertantul va oferi autoritatii contractante pe toata perioada contractului carduri de alimentare carburant gratuit.

- Posta solicita astfel ca ofertantul sa asigure cel putin 300 de statii de alimentare carburanti, distribuite in cel putin 65 localitati".

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31.05.2016. Sedinta de deschidere a ofertelor va avea loc in aceeasi zi.

Pentru detalii vedeti caietul de sarcini atasat.