​Delalina SRL si Foto Distributie SRL, firme controlate de RCS-RDS, au actionat in instanta ANRE, Guvernul, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, trei filiale ale Enel Distributie si una a Electrica Distributie, dupa ce Comitetul de Reglementare al ANRE a respins luna trecuta solicitarea celor doua societati de acordare a licentei pentru prestarea serviciului de distributie a energiei electrice. Cele doua firme controlate de RCS&RDS au cerut in instanta, in data de 7 aprilie, anularea Ordinului 73/2014 al ANRE, act care stabileste conditiile generale asociate licentelor pentru prestarea serviciului de distributie a energiei electrice.

EnergieFoto: AGERPRES
  • "In baza prevederilor art. 5, alin (1) lit a) din Legea nr. 160/2012, Comitetul de reglementare al ANRE a hotarat respingerea solicitarii societatilor DELALINA SRL si FOTO DISTRIBUTIE SRL de acordare a licentei pentru prestarea serviciului de distributie a energiei electrice.
  • Comitetul de reglementare a intemeiat aceasta decizie pe baza prevederilor art. 27 alin. (5) din Regulamentul pentru acordarea licentelor si autorizatiilor in sectorul energiei electrice (Regulament), aprobat prin Ordinul ANRE nr. 12/2015, avand in vedere neindeplinirea de catre societatea  DELALINA SRL a conditiilor prevazute la art. 23 alin. (2) lit. g), art. 23 alin. (2) lit. i) si art. 29 alin. (1) lit. b) si c) din Regulament si, respectiv, de catre societatea FOTO DISTRIBUTIE SRL a conditiilor prevazute la  art. 23 alin. (2) lit. i) si la art. 29 alin. (1) lit. b) din Regulament", se precizeaza in comunicatul ANRE transmis luna trecuta.

In mod consecvent cu respectarea principiilor si dispozitiilor legislatiei primare si prevederilor contractelor de concesiune incheiate de statul roman, ANRE apreciaza ca a luat singura decizie permisa de cadrul legislativ in vigoare.

RCS&RDS a anuntat in toamna anului trecut ca vrea sa-si dezvolte propria retea de distributie de energie electrica in doua zone din tara, printre care Oradea, dar solicitarea de a obtine licenta de distributie de energie electrica a fost respinsa de ANRE. In acest moment, RCS-RDS se dezvolta puternic pe piata de furnizare a energiei electrice, castigand contracte pe banda rulanta, in special cu autoritatile locale.