​Grupul german Deutsche Telekom, care controleaza indirect grupul de firme Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote), a inregistrat luna trecuta o noua firma pe piata locala: Deutsche Telekom Pan-Net Romania SRL, arata datele publicate marti in Monitorul Oficial. Firma are un capital social de trei milioane de euro, a fost fondata de Deutsche Telekom Europe Holding GMBH, iar principalul domeniu de activitate este: prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe.

Deutsche Telekom, sediul central din BonnFoto: Deutsche Telekom

O noua firma DT

O noua firma DT

Foto: Captura Monitorul Oficial

Sediul social al noii societati este in Baneasa Business & Technology Park, din Bucuresti, iar administrator este un cetatean elen - Efthymios Tsokanis, care are resedinta si in Bucuresti. Firma a fost infiintata in data de 25 martie 2016.

HotNews.ro a solicitat grupului de firme Telekom Romania sa ofere detalii despre aceasta noua firma a DT si vom reveni cu raspunsuri in masura in care le vom primi.

  • Ce firme controleaza Deutsche Telekom in Romania

In Romania, Deutsche Telekom controleaza indirect grupul de firme Telekom Romania. Mai exact, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este detinuta de grupul elen OTE (54,01% din actiuni) si de statul roman (45,99% din actiuni). Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din actiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinuta de Cosmote Mobile Communications ( 69,99999874% din actiuni), Telekom Romania Communications (30%) si actionari persoane fizice (0,00000126%).

In afara de Telekom Romania, Deutsche Telekom mai controleaza direct sau indirect si firmele GTS Telecom, Germanos, T-Systems ICT Romania S.R.L. si Combridge S.R.L.