2016 va fi cu siguranta pentru noi anul ofertelor convergente si in cateva saptamani vom lansa noi servicii fixe de internet, voce si televiziune, care vor completa portofoliul de servicii mobile, a declarat joi Liudmila Climoc, cea care incepand din 1 mai va trece de la conducerea Orange Moldova la conducerea Orange Romania. Gervais Pellissier, director executiv responsabil de operatiunile Orange in Europa, a spus ca pe termen lung operatorul vrea sa ajunga cu serviciile fixe la jumatate din cota de piata pe care o are pe serviciile mobile, care acum depaseste 40%.

Liudmila Climoc, CEO Orange RomaniaFoto: Hotnews

Cu o experienta de 19 ani in telecomunicatii, Liudmila Climoc este Chief Executive Officer al Orange Romania incepand cu data de 1 mai 2016, dupa 7 ani in acelasi rol in cadrul subsidiarei din Moldova. Sub conducerea sa, Orange Moldova si-a dublat baza de clienti la peste 2.6 milioane, consolidand pozitia de lider a companiei, cu o cota de piata de 57% in sectorul de telecomunicatii mobile.

Liudmila Climoc s-a alaturat Orange Moldova in 1998, unde a detinut o serie de roluri de management in cadrul departamentului comercial. In 2008, Liudmila a fost promovata din pozitia de Chief Sales Officer in cea de Chief Executive Officer.

La Orange Moldova, ea a implementat doua premiere la nivel de industrie, mai precis, serviciile HD Voice si HD Voice International pentru mobil, inainte ca acestea sa fie adoptate la scara larga in Europa. De asemenea, Orange Moldova a fost printre primele tari din regiune care au oferit servicii noi de generatie 4G/LTE catre consumatorii sai, incepand cu anul 2012.

Liudmila Climoc are o diploma in inginerie de la Universitatea Tehnica din Moldova, alaturi de un program de Executive MBA ProEra/ Moldova in perioada 2011- 2013.

  • Gervais Pellissier, director executiv responsabil de operatiunile Orange in Europa: In Romania vom lansa servicii convergente fix-mobil in cateva orase, in urmatoarele saptamani

Gervais Pellissier, responsabil Orange Europa

Gervais Pellissier, responsabil Orange Europa

Foto: Hotnews

"Orange este cel mai mare operator fix mobil in Europa. In martie am lansat servicii convergente in Belgia. In Romania vom lansa servicii convergente fix-mobil in urmatoarele saptamani, in cateva orase, si apoi in altele pana la sfarsitul acestui an. Chiar daca nu ne asteptam la consolidari cred ca piata se duce in aceeasi directie - servicii integrate prin diverse acorduri intre operatori", a declarat joi Gervais Pellissier, director executiv responsabil de operatiunile Orange in Europa.

Serviciile convergente fix-mobil vor fi lansate in baza parteneriatului cu Telekom Romania. Amintim ca in luna februarie din acest an, Orange a anuntat ca a incheiat un contract de acces la reteaua fixa urbana de fibra optica a Telekom, care va permite operatorului mobil sa ofere clientilor sai internet fix cu viteze de pana la 1Gbps si servicii TV imbunatatite.

Separat de acest contract, cei doi operatori au anuntat atunci si ca au semnat un acord de roaming national, in baza caruia clientii Telekom Romania vor putea utiliza reteaua Orange 4G/4G+, care acopera 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana. Trecerea de la o retea la alta se va face fara intreruperi si nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori. Un acord similar este in prezent intre RCS&RDS si Vodafone.

Julien Ducarroz: Orange a depasit cifra de 300.000 de abonati TV in luna aprilie din acest an

Julien Ducarroz, cel care este in prezent directorul comercial al Orange Romania si care de la 1 mai 2016 va prelua conducerea Orange Moldova a spus joi ca operatorul a trecut de cifra de 300.000 de abonati la serviciul de televiziune prin satelit (DTH) in luna aprilie din acest an. Acesta a spus ca rezultatele pe TV sunt satisfacatoare, chiar daca au fost putin sub o tinta prea ambitioasa si ca accesul la reteaua fixa urbana de fibra optica a Telekom va permite operatorului mobil sa ofere clientilor sai internet fix cu viteze de pana la 1Gbps si servicii TV imbunatatite, dar nu a dorit sa faca estimari legate de cati abonati TV ar putea avea Orange pana la sfarsitul acestui an.

Orange, cel mai mare operator local de comunicatii mobile, a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri in valoare de 235,5 milioane de euro, in crestere cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa numarul total de clienti a ajuns la 10.009.000 de utilizatori (SIM-uri valabile), cu 355.683 de utilizatori mai putin decat in aceeasi perioada din 2015, potrivit datelor grupului francez. Cresterea veniturilor a fost impulsionata de serviciile mobile si intr-o masura mai mica de serviciile de televiziune prin satelit si vanzarile de echipamente mobile. Orange a ajuns in Romania la 1,2 milioane de clienti 4G si 294.000 de abonati TV.