Autoritatile indiene au respins planul Apple care ar fi dorit sa vanda in piata telefoane iPhone reconditionate. Refuzul este o lovitura pentru Apple care ar vrea sa-si creasca prezenta pe piata indiana, mai ales in contextul in care compania sufera pe cealalta piata asiatica gigantica: China. India este una dintre pietele cu cele mai ieftine smartphone-uri si putini isi permit sa-si cumpere telefoane Apple noi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reuters relateaza ca Apple vinde in SUA si in alte piete telefoane reconditionate (refurbished) care fie au fost returnate de clienti, fie au avut defecte care sunt reparate inainte de revanzare.

India este o piata dificila fiindca se gasesc multe smartphone-uri la sub 100 de dolari (doua marci cunoscute sunt Karbonn si Micromax), iar media de vanzare este de 150 dolari. In aceste conditii, telefoanele Apple noi sunt extrem de scumpe, iar iPhone SE, modelul lansat de curand, ajunge din cauza taxelor si transportului sa coste peste 580 dolari (in SUA este 399 dolari).

Apple a fost refuzata din cauza insistentelor producatorilor locali de smartphpne-uri care au facut lobby puternic si au invocat si legislatia anti-dumping, Cele mai importante marci din India sunt Micrimax, Lava si Intex.

Apple vrea sa deschida si magazine in India, insa asteapta acordul in acest sens.