Actionarii Vodafone Romania, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, au decis in data de 11 aprilie 2016 sa completeze obiectul secundar de activitate al societatii cu mai multe activitati printre care: activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune; activitati de post-productie cinematografica, video si de programe de televiziune si activitati de difuzare a programelor de televiziune, potrivit unei hotarari publicate luni in Monitorul Oficial. Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone nu au dorit sa comenteze cu privire la aceste informatii.

Vodafone se extinde TV si continut videoFoto: Captura Monitorul Oficial

Conform hotararii actionarilor, Obiectul Secundar de Activitate al Vodafone Romania a fost completat cu urmatoarele activitati prevazute in codul CAEN (Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala):

- 5911: Activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune;

- 5912: Activitati de post-productie cinematografica, video si de programe de televiziune;

- 5913: Activitati de distributie a filmelor cinematografice, video si a programelor de televiziune;

- 5920: Activitati de realizare a inregistrarilor audio si activitati de editare muzicala;

- 6010: Activitati de difuzare a programelor de radio;

- 6020: Activitati de difuzare a programelor de televiziune;

- 7311: Activitati ale agentiilor de publicitate.

Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, dupa Orange, avea la sfarsitul anului 2015 un numar de 9101292 clienti (SIM-uri valabile), in crestere cu 496.723 fata de perioada similara a anului precedent. Din numarul total de clienti, 8.463.213 erau utilizatori ai serviciilor mobile. Venitul mediu de utilizator (ARPU) mobil al Vodafone Romania a ajuns la 6,2 Euro in cele trei luni incheiate la 31 decembrie 2015.

Veniturile din servicii aferente trimestrului incheiat la 31 decembrie au atins 173,9 milioane de Euro, in crestere cu 5,1% fata de perioada similara a anului precedent, in termeni organici.

La 31 decembrie 2015, abonatii reprezentau 41% din baza de clienti, iar utilizatorii de cartela - 59%. Numarul utilizatorilor serviciilor pre-platite a scazut cu 0,3 puncte procentuale fata de trimestrul anterior.