Orange Romania a anuntat luni, deschiderea unui centru de training in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al operatorului. Initiativa face parte dintr-un program de pregatire a viitorilor specialisti in telecomunicatii, derulat de companie, a carui valoare depaseste 500.000 euro.

In centrul de training, studentii au acces la o biblioteca, la o sala unde vor tine cursuri specialisti Orange si un laborator unde pot realiza lucrari practice si pot studia diverse echipamente de telecomunicatii. In Romania, Orange a realizat in parteneriat cu Alcatel-Lucent o retea GSM experimentala care face legatura intre universitatile tehnice din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, pentru ca studentii sa vada cum functioneaza o retea GSM. De asemenea, in cadrul centrului exista acces la Internet prin WiFi si telefonie fixa prin Home & Office Pack, pachetul de servicii integrate de la Orange.

Deschiderea acestui centru, face parte din proiectul Orange Education Program, prin care Orange urmareste indrumarea si pregatirea viitorilor specialisti in telecomunicatii. Investitia Orange in acest program depaseste 500.000 euro.

La sfarsitul lunii septembrie a acestui an, Orange Romania, parte a grupului France Telecom, avea pe piata din Romania 9,310 milioane de clienti si venituri de 326 milioane de euro, in crestere cu 24,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pe piata locala de telefonie mobila mai activeaza Vodafone cu peste 8,579 milioane de clienti la finele lunii septembrie, Cosmote, care recent a anuntat ca a ajuns la trei milioane de clienti si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, care a depasit 500.000 de abonati in luna iunie.