Cosmote Romania si Romtelecom au lansat un serviciu care permite utilizatorilor i-mode ai Cosmote acces gratuit la baza de date cu abonatii Romtelecom, care include numerele de telefon ale circa trei milioane de clienti rezidentiali si companii, se arata intr-un comunicat de presa comun al celor doua companii. De asemenea, utilizatorii i-mode se pot conecta automat la numarul dorit, fara costuri suplimentare.

Denumit Agenda Romtelecom, serviciul disponibil exclusiv prin i-mode, in sectiunea “Info si Utile” a meniului, poate fi accesat 24 de ore pe zi, fara a fi necesar un abonament. Utilizatorii pot defini si rafina cautarea in functie de numele unei persoane sau numele unei companii, judet, oras si strada. Utilizatorii pot viziona toate inregistrarile pentru un judet sau oras, sau pot cauta numere utile precum cele ale companiilor de taxi, linii aeriene, hoteluri, baruri, restaurante, spitale sau chiar benzinarii, direct pe telefonul mobil i-mode.

“Agenda Romtelecom beneficiaza de un design adaptat serviciului i-mode, fiind un instrument practic pentru oamenii aflati in miscare si ofera acestora posibilitatea sa caute cu usurinta si sa apeleze orice numar din reteaua Romtelecom din tara. Vom continua sa extindem portofoliul i-mode cu noi aplicatii relevante pentru piata din Romania, care sa aduca valoare adaugata clientilor nostri”, a declarat Adrian Florea, manager dezvoltare produse si servicii, Cosmote Romania.

“Agenda Romtelecom prin i-mode reprezinta un nou pas catre imbunatatirea comunicarii cu clientii, in special cu cei tineri, combinand cu succes o tehnologie usor de utilizat cu informatii practice. Acest serviciu reprezinta o extensie a serviciului online 931, care ofera de doi ani informatii despre numerele de telefon ale abonatilor Romtelecom”, a precizat Alexandru Hurdubaie, director coordonator, divizia clienti rezidentiali, Romtelecom.

Serviciul i-mode a fost lansat de Cosmote in luna mai a acestui an, fiind un serviciu multimedia, care ofera o varietate de continut tematic si aplicatii pentru utilizatorii rezidentiali si de business. Utilizatorii au acces la informatii, precum stiri, prognoze meteo, horoscop, anunturi de angajare, date pentru calatorii, programul filmelor de cinema sau pot descarca tonuri de apel si imagini de fundal pentru a-si personaliza telefoanele mobile. i-mode ofera de asemenea acces la servicul de e-mail.

Saptamana trecuta, Romtelecom si Cosmote au lansat primul pachet comun - abonament de internet in banda larga si telefonie mobila

Serviciul lansat marti, nu este singurul de acest fel lansat in parteneriat de cele doua companii in ultima vreme. Saptamana trecuta, Romtelecom si Cosmote au lansat primul pachet comun pentru utilizatorii rezidentiali si pentru companii, respectiv un abonament de internet in banda larga si telefonie mobila.

In primele noua luni ale acestui an, Cosmote Romania a inregistrat pierderi operationale de 27,4 milioane euro, o imbunatatire de 40% comparativ cu pierderile de 46,3 milioane euro, inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Conducerea Cosmote se asteapta la un rezultat operational pozitiv in 2008 si la profit net abia in 2009. Nu in ultimul rand, operatorul a anuntat recent ca a ajuns la trei milioane de utilizatori. In aceeasi perioada a acestui an, Romtelecom a inregistrat un profit net de 19,5 milioane de euro, cu 53,1% mai putin decat in perioada similara a anului trecut.