Orange va asigura in urmatoarele 32 de luni catre Secretariatul General al Guvernului servicii de telefonie mobila (voce si date) si internet mobil pentru suma de 163.852 de euro, contract atribuit prin licitatie deschisa in 21 iunie 2016, potrivit datelor publicata sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). La licitatie, care a avut drept criteriu de atribuire 'pretul cel mai scazut', au mai deus oferte Vodafone si Telekom.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 2.076.289 lei cu TVA, iar valoarea totala finala a contractului atribuit catre Orange a fost de 819.264 lei cu TVA, potrivit datelor din SEAP.

Potrivit caietului de sarcini (vezi documentul atasat) serviciile de voce si transmisii de date trebuie sa acopere necesarul SGG astfel:

"1. Abonament lunar de grup cu 125 utilizatori cu convorbiri gratuite nelimitate in cadrul grupului, precum si:

- trafic nelimitat voce national

- trafic nelimitat SMS national

- numere mobile telefon (numar de utilizatori) - 125

- trafic nelimitat internet national astfel:

a) 5 buc. cu acces la internet prin serviciul blackberry cu trafic nelimitat;

b) 120 buc. acces la internet cu trafic nelimitat; (minim 6 GB trafic fara limita de viteza)

2. Abonamente servicii de date prin modem USB (din care 15 micro/nanoSIM) cu trafic nelimitat-32 buc. (minim 6 GB trafic fara limita de viteza)

3. Abonamente servicii de internet mobil cu APN static - 3 buc. (trafic national inclus in pachet: 50 GB)

Solutia de voce trebuie sa fie oferita de acelasi furnizor atat in tara pentru utilizare nationala cat si in Roaming prin parteneri agreati la tarife preferentiale".

Contractul va fi finantat din fonduri bugetare.