UPDATE1 Ministrul interimar al Comunicatiilor, Dragos Tudorache: "Am discutat cu colegii de la Ministerul Fondurilor Europene si am inteles ca SRI va prezenta niste explicatii tehnice pentru a lamuri ce face si ce nu face acest sistem. SRI a aplicat pe aceasta schema de finantare catre autoritatea de management de la Ministerul Fondurilor Europene, a fost prima institutie care a avut un proiect pregatit si a fost supus spre analiza. Analiza a fost pozitiva si toate criteriile erau indeplinite.
UPDATE2 SRI sustine ca 'obiectivul platformei este de a spori considerabil viteza de cautare a informatiei relevante in bazele de date deja existente. Practic, in loc sa interogheze sisteme diferite, neuniformizate informatic si procedural, institutiile statului vor putea accesa informatiile integrat, rapid si eficient. Sistemul nu colecteaza date noi, ci le analizeaza, pe baza unor algoritmi, pe cele existente'. (vezi mai jos precizarile complete facute de SRI)
- Iata scrisoarea deschisa transmisa luni, 8 august 2016, de 4 ONG-uri:
"Astazi, 8 august 2016, ApTI impreuna cu alte 3 asociatii nonguvernamentale au trimis o scrisoare publica reprezentantilor nationali si europeni pentru a semnala incalcari grave ale Cartii Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, in special Articolele 7 si 8 privind dreptul la viata privata si la protectia datelor personale:
SRI a castigat un proiect pe fonduri europene (axa 2 - OS 2.3. Cresterea utilizarii sistemelor de e-guvernare) prin care intentioneaza sa cumpere software si hardware de 25 de milioane de euro pentru 'consolidarea si asigurarea interoperabilitatii sistemelor informatice'. In alte cuvinte se doreste dezvoltarea unui adevarat sistem informatic Big Brother, cu un potential de supraveghere generalizata a intregii populatii a Romaniei, nefiind prevazuta nicio masura de limitare a accesului SRI sau al altor institutii publice la datele personale colectate si integrate in acest sistem.
Principalele probleme ale proiectului:
1. Supraveghere generalizata prin agregarea bazelor de date
Proiectul isi propune sa aduca impreuna baze de date de la majoritatea institutiilor publice romanesti si sa permita cautarea avansata in acestea a oricaror informatii despre toti cetatenii. De exemplu, prin capitolul de 'analiza comportamentala', orice cetatean ar putea avea o fisa 'de buna purtare' (constituita din informatii adunate din toate bazele de date guvernamentale), inclusiv viitorii parlamentari, judecatori, procurori sau antreprenori, fise ce pot fi folosite in scopuri nelimitate. Acestea pot fi corelate cu alte informatii publice (de exemplu informatiile de pe un cont de Facebook), pentru crearea de profile individuale.
2. Lipsa oricaror garantii si potentialul de abuz
Prin agregarea bazelor de date, orice persoana din cele peste 1000 de persoane ce vor avea acces la sistem vor avea posibilitatea sa il foloseasca in orice scop personal, fara a putea fi controlate efectiv sau fara ca cetateanul sa stie. De exemplu, vanzatorul unui apartament ('prieten SRI') poate sa aiba informatii despre potentialul financiar al cumparatorului (ce masina are, cand a cumparat-o, ce masini a avut inainte, ce venituri are, ce credite etc).
3. Bani europeni pentru incalcarea drepturilor europene
Proiectul a fost depus pe 9.06.2016, la o zi dupa ce apelul pentru fondurile europene structurale (axa 2 - OS 2.3) a fost lansat public, si a fost aprobat foarte repede, in ciuda faptului ca acesta incalca in mod flagrant documentele constitutive ale Uniunii Europene, in speta drepturile la viata privata si la protectia datelor cu caracter personal (art. 7 si 8) din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.
4. Rolul SRI in eGuvernare si scopul ascuns al proiectului
SRI nu are nicio competenta in domeniul eGuvernarii sau in 'dezvoltarea functiei de preventie, detectare si luare de masuri pentru reducerea redundantei platilor in zona publica', desi acestea sunt scopurile declarate ale proiectului. Mai mult, anumite capitole din proiect (vezi capitolele de 'Recunoastere faciala' sau 'Interceptarea comunicatiilor' din documentul explicativ) ne indica faptul ca proiectul are de fapt si un scop nedeclarat - acela de supraveghere generalizata a intregii populatii. De exemplu, baza de date de recunoastere faciala cu aproximativ 50-60 de milioane de imagini frontale (gen carte de identitate sau pasaport), la care SRI are acces nelimitat si nesupus vreunui control, nu are nici o utilitate/justificare in 'prevenirea fraudei', asa cum pretinde SRI in descrierea proiectului, fiind de fapt o forma de spionare a vietii private a tuturor cetatenilor.
O analiza de interpretare a caietului de sarcini care ridica aceste probleme majore o regasiti in documentul de explicatii mai detaliate.
Semnatarii solicita de urgenta:
- anularea licitatiei si a proiectului care incalca drepturile fundamentale;
- includerea in conditiile de accesare a fondurilor europene, in mod explicit, a interdictiei folosirii acestora pentru incalcarea sau limitarea drepturilor cetatenilor;
- dezbaterea publica a rolului exact al SRI in societatea romaneasca, inclusiv a legislatiei conexe, ca si a garantiilor eficiente pentru oprirea abuzurilor de acest tip si precum si a transparentei institutionale pentru orice proiect care depaseste cadrul original de securitate nationala.
Semnatari
ActiveWatch
Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - APADOR -CH
Asociatia pentru Tehnologie si Internet - ApTI
Centrul de Resurse Juridice"
HotNews.ro a scris luna trecuta ca Serviciul Roman de Informatii (SRI), prin Unitatea Militara 0929 Bucuresti, a demarat o licitatie deschisa pentru implemenarea unui sistem IT al carui scop este 'dezvoltarea functiei de preventie, detectare si luare de masuri pentru reducerea redundantei platilor in zona publica, prevenirea fraudei si abuzurilor si cresterea eficientei in actul guvernamental", contract cu finantare UE, avand o valoare estimata fara TVA de peste 114,4 milioane lei (peste 25,5 milioane de euro), potrivit unui anunt publicat duminica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
- Pentru detalii citeste: Licitatie de peste 25,5 milioane de euro la SRI intr-un sistem IT pentru reducerea redundantei platilor publice, prevenirea fraudei, coruptiei sau evaziunii fiscale
UPDATE2 In replica, SRI a facut luni urmatoarele precizari:
"Proiectul "SII Analytics - Sistem informatic de integrare si valorificare operationala si analitica a volumelor mari de date" este destinat asigurarii unei capacitati superioare de analiza a bazelor de date ale principalelor institutii din Romania. Obiectivul platformei este de a spori considerabil viteza de cautare a informatiei relevante in bazele de date deja existente.
Practic, in loc sa interogheze sisteme diferite, neuniformizate informatic si procedural, institutiile statului vor putea accesa informatiile integrat, rapid si eficient. Sistemul nu colecteaza date noi, ci le analizeaza, pe baza unor algoritmi, pe cele existente.
Rapiditatea in accesarea bazelor de date este impusa ca necesitate de amenintarile specifice institutiilor de intelligence din Romania - terorism, migratie ilegala, crima organizata, pentru a caror contracarare este necesara o prima reactie in timp foarte scurt.
Proiectul are drept scop modernizarea si eficientizarea activitatilor interne ale institutiilor cu atributii in prevenirea si combaterea fenomenelor de terorism, crima organizata, coruptie si evaziune fiscala, respectiv a institutiilor publice beneficiare (MAI, MP, MFP, DGAF, SRI).
Proiectul presupune un sistem de audit complex din punct de vedere al respectarii legislatiei in vigoare, precum si al normelor de securitate privind accesul la datele stocate, orice interogare fiind jurnalizata automat si analizata in sensul evitarii oricarei forme de abuz. Aceasta este o platforma moderna, similara altora existente in plan european. Valoarea proiectului este estimata la 142,071 milioane de lei, reprezentand aproximativ 31,5 milioane de euro, din care 84,3411% finantare din fonduri externe nerambursabile".
Nu de alta, dar CRJ si celelalte au primit multe finantari de la Open Society Foundation (a lui Soros) dar si fonduri/granturi SEE (de la Elvetia si Norvegia).
Ori e una, ori e alta....sau e dupa cum va convine voua, agentilor acoperiti ai SRI?
incearca sa faci si tu exercitiul asta si nu mai inghiti nemestecat ce-ti dau altii.
eu personal,la inceput,am luat in brate toate ong-eurile astea.cu tot cu ''lupta'' lor.acum imi par niste excroci sinistrii.
sa revenim:nu va mai bateti capul,fratilor.fratele mai mare asculta si priveste,cu iubire,demult.noi eram mici si nu ne dadeam seama,insa mana lui ocrotiroare ne-a ajutat si indrumat mereu
Nu cred ca e bine sa asteptam sa ne lovim si noi de un val migrator musulman, de masacre in masa pe strazile oraselor noastre, de o multime de imigranti sau minoritari neintegrati in societatea noastra, ca apoi sa ne plangem ca nu a observat nimeni, ca nu s-a decoperit la timp, ca nu s-au luat masuri preventive, etc.
Vedem ca state care aveau obiceiul sa ne dea lectii de democratie, acum au ajuns sa instituie "stare de urgenta" si sa suspende drepturi constitutionale pentru a face cat de cat fata terorismului si criminalitatii "dezechilibratilor" care striga "allah akbar"..
Presa romaneasca s-a revoltat de mai multe ori impotriva haosului din sistemele IT din administratia centrala. O multime de institutii functioneaza de capul lor la capitolul sisteme informatice.
Baze de date esentiale, de la finante sau interne, de la agricultura sau economie, nu sunt conectate si nu numai ca se pierde timp si se risipesc aiurea bani publici, dar astfel de vulnerabilitati sunt o mana cereasca pentru frauda si evaziune.
Penalii din parlament si administratie nu sunt deloc incantati de vreun instrument care sa unifice bazele de date, astfel incat sa gasim imediat actionarii unei firme, afacerile ei cu statul, circuitul banilor ei, calatoriile in tara si strainatate a persoanelor legate de acea firma, declaratile de venituri ale celor in cauza si ale rudelor, contactele lor cu eventuale persoane deja banuite de infractiuni.
Toate statele occidentale vor ajunge la asa ceva, chestie de supravieutire, unele au inceput demult (UK, Elvetia).
De aceea avem nevoie in paralel de democratie, fie si imperfecta, pentru a exista un control judiciar al folosirii acestor instrumente anti-coruptie si anti-teroriste.
si ce legatura e intre scanarile si recunoasterile faciale si detectarea fraudelor din achizitii? Si ce legatura are SRI cu asta, as fi inteles daca ar fi aplicat ANAP sau DNA pt aceste aspecte?!
E doar un subterfugiu pentru a primi finantare cu scopul de a dezvolta sisteme de supraveghere in masa ale tuturor. Exemplele date de ONG-uri sunt sugestive, se dezvolta o infrastructura fara control, fara garantii de securitate, nu stim in ce scop, de fapt.
Unde mai pui ca nici SRI si celelalte servicii nu sunt bine controlate, Comisia de control din Parlament e o gluma, cu Ghita penalul, santajist si santajabil pus acolo, de decor, numai 'control" nu este.
Daca tot dati exemplul altor state, gen SUA- e drept ca si acolo NSA, CIA etc isi fac de cap, dar exista un control parlamentar f puternic, chiar si multe proiecte secrete au trecut prin filtrul comisiilor din congres- au fost secrete pt public, dar congresmenii le stiau. La noi, nimeni nu e intrebat nimic, se vine cu dispozitie si se executa.
SRI e necesar, dar modul in care intelege sa exercite anumite atributii e orwellian.
Uneltele de supraveghere sunt in regula cu un control juridic si parlamentar.
Inainte de aceste proiecte, serviciile ar fi trebuit sa lamureasca fara echivoc campul tactic din justitie.
Dupa aceea sa porneasca o dezbatere publica privind modalitatile de control.
De exemplu, ce pateste un operator care acceseaza profilul fara aprobarea unui judecator(din afara campului tactic).
De exemplu, de fiecare data cand este accesata baza cu elementele tale de identificare sa primesti o instiintare asupra motivului.
Oameni buni daca nu slujeste interesele unei grupari mafiote, cine si de ce e atat de interesat de un astfel de proiect sf? CUI VOR FOLOSI TOATE ACESTE INFORMATII SI IN CE SCOP?
Ca si o clarificare - aceste cautari se pot face si acum, dar necorelat si dureaza mult maI mult timp. Dar cautarile se pot face. Instrumente asamanatoare exista si la DNA, Politie...pana si jandarmeria si-a cumparat un Analyst's Notebook acum cativa ani, parca - sistem ce face cam ce face si asta.
Deci cei 25 ar fi de fapt cam 37 mil euro. Pana acum.
Pentru un proiect din sanatate nu s-au putut gasi fonduri la POC, dar gasim cu usurinta sume pentru SRI si asociatii...si nu e primul, inca se poate aminti POSDRU-ul strategic de 40 mil euro al Departamentului pt Eg de Sanse al Min Muncii cu ANI-SRI partener si cate si mai cate.
Asta pt cine se indoia cui "apartine" de fapt "guvernul meu"...
Nu ajutam societatea romaneasca sa evolueze in mai bine daca mutam paranoia de la unii la altii, daca facem doar propaganda pentru propria ideologie fara sa argumentam rational, daca aruncam acuzatii violente impotriva unor dintre rarele institutii din Romania care sunt producatoare de relativa ordine in entropia societala.
Peste tot in tarile cu sisteme democratice de "stat de drept", institutiile "de forta", cu atributii de securitate nationala (armata, servicii de informatii, politie, etc), sunt supravegheate de organe parlamentare si de parti ale societatii civile.
Desigur, nu are cum sa fie o supraveghere perfecta, e imposibil din cauza naturii activitatii de securitate nationala.
Nu poti explica la mii de ONG-isti si cetateni ingrijorati, nici la sute de politicieni, fiecare dosar de supraveghere in parte, ar fi o iresponsabilitate care ar bloca si anula orice eficienta, ba chiar ar pune fizic in pericol anumite persoane.
Imperfectiunea controlului parlamentar sau al societatii civile e acceptata in toate statele cu o astfel de traditie, de "watchdog".
Asa cum e imposibil sa eliminam coruptia 100% sau sa avem imigratie 0%, intotdeauna exista un procentaj de abuzuri care profita de slabiciuni din sistem.
Tot ce se poate face, si asta trebuie incercat si in Romania, e mentinerea acelui procentaj de eventuale abuzuri la nivel cat mai scazut.
Solutiile extremiste sunt stupide si suicidare pentru o societate normala:
fie dictatura si supraveghere fara nici un fel de control democratic, fie interzicerea oricarei forme de supraveghere a populatiei indiferent de riscuri.
E inteligent sa avem un mix, de monitorizare extinsa si eficienta si un control democratic vigilent si reinnoit periodic.
In ultimii ani insa, necesarul de informatii a fost in continua crestere. De exemplu, un probatoriu de acuzare administrat intr-un proces contra unui demnitar corupt trebuie sa aiba dovezi multiple si foarte solide, altfel avocatii apararii il vor face praf - iar apoi noi vom fi cei care ne vom vaita ca unul care a furat miliarde de euro scapa fara inchisoare sau e condamnat cat altul care a furat o gaina.
La SRI, ca si in oricare alta institutie publica sau firma privata, atunci cand ai de analizat un set foarte vast de date omogene, solutia nu este sa angajezi mai multi salariati care sa faca aceeasi munca repetitiva. Solutia este sa iti informatizezi sistemul !
Deci, de ce nu a aplicat DNA proiect ca sa isi dezvolte aceasta capacitate anti-frauda?!?! sau ANAP- Agentia Nationala pt Achizitii Publice?
La DNA, fiind parte din sistemul judiciar, exista un control al informatiei si al procedurilor, nu se asculta asa, oricine, oricand, de catre oricine (caci in cazul SRI, fiind secrete, nu ai nicio idee, cine, cand, de ce, pentru cine, etc).
Aici e buba, asa cum suna descrierea, proiectul trebuia sa fie in ograda DNA! sau a ICCJ. Sau a oricarei alte institutii din sistemul judiciar care lupta impotriva coruptiei (partea cu fraudele).
Trebuie intarit controlul parlamentului.
Am impresia ca suntem folositi drept cobai pentru testarea unor politici de supraveghere a populatiei.
In alte tari ar iesi un scandal monstru.
Este mai mult decat regretabil ca nu mai avem incredere in serviciile de informatii, si din ce in ce mai des se fac raportari la vechea securitate.
Vina este a serviciilor, in cel mai bun caz fiind o lipsa de transparenta si comunicare.
Avem nevoie de garantii, poate asa increderea se va construi. Si daca numai 20% din populatie nu are incredere in servicii, este un dazastru.
Dar trebuie niste garantii, cum ar fi aprobarea unui judecator pentru identificarea unor fete.
La fel cu profilul. Dar de cate ori a fost accesat sa primesti acasa o notificare in care sa ti se transmita de ce a fost accesat. Si la fel, cu voie de la judecator.
Acum 30 de ani eram un cercetator promitator, si am fost invitat sa lucrez in cercetarea aeronautica. Au venit de la securitate, au intrebat vecinii daca sunt curvar, daca sunt betiv, daca joc pocher, ce parere au despre mine. Nu m-a deranjat de loc.
Ingrijorator este faptul ca aceste module au fost introduse pe sest, cand ele trebuiau sa fie de sine statatoare si trebuiau supuse unei discutii publice serioase.
Cu 25 mil euro se putea construi un Spital de Arsi NOU!
Acum dacă n-ai nimic cu nimeni,pot s-o facă şi-n baie.
Edward Snowden a precizat cam ce se poate face cu un astfel de sistem:
You could read anyone's email in the world, anybody you've got an email address for. Any website: You can watch traffic to and from it. Any computer that an individual sits at: You can watch it. Any laptop that you're tracking: you can follow it as it moves from place to place throughout the world. It's a one-stop-shop for access to the NSA's information.
…You can tag individuals… Let's say you work at a major German corporation and I want access to that network, I can track your username on a website on a form somewhere, I can track your real name, I can track associations with your friends and I can build what's called a fingerprint, which is network activity unique to you, which means anywhere you go in the world, anywhere you try to sort of hide your online presence, your identity.
According to The Guardian's Glenn Greenwald, low-level NSA analysts can, via systems like XKeyscore, "listen to whatever emails they want, whatever telephone calls, browsing histories, Microsoft Word documents. And it's all done with no need to go to a court, with no need to even get supervisor approval on the part of the analyst."[8]
He added that the NSA's databank of collected communications allows its analysts to listen "to the calls or read the emails of everything that the NSA has stored, or look at the browsing histories or Google search terms that you've entered, and it also alerts them to any further activity that people connected to that email address or that IP address do in the future".
Capabilitățile unui astfel de sistem sunt de-a dreptul Orwell-iene. Un soi de copil bastard al Securității,KGB-ului, STASI. Nici în cele mai umede vise ale Securității nu era posibile asemenea tip de supraveghere.
Apropo HOTNEWS, CÂND treceți pe HTTPS?
tot ce spune snowden ma face sa rad cu c...
nu mai lua de bun ce spune un fost actor in filmul asta cu prosti ''fuga in rusia''
toate ''capacitatile' astea le facea goagal acum ani buni.parerea mea ca sculele folosite de servicii ar trebui sa fie mai bune si nedetectabile,nu crezi?
tu chiar crezi ca poate aparea o tehnologie noua fara stirea serviciilor?tu crezi ca le trebuie o lege?
pai daca da,atunci nu mai au calitatea necesara si ar trebui sa se apuce de impletit ciorapi
pe mine ma pune pe ganduri naivitatea unora!
--------
... terorism, migratie ilegala, crima organizata, pentru a caror contracarare este necesara o prima reactie in timp foarte scurt.
--------
Adica aceleasi texte ca isi la argumentatia pentru inregistrarea cartelelor prepay. Au dat si ei Copy/Paste, adica ce au invatat la academia aia care a cerut singura retragerea titlurilor de "dottore" pe care tot ea le-a acordat. Si atunci ce sa invete oamenii la academia lor?
Dar sa trecem cu verea. Dragi sereisti, pe noi nu ne omoara pericolele din afara Romaniei, si chiar de-ar fi asa, ar fi de inteles ca strainii sa ne doreasca raul. Pe noi ne omoara, si este de neinteles acest lucru, cei pe care electoratul si statul i-a investit cu o demnitate publica, cei care au jurat credinta patriei (a priori, nu?) si poporului si datorita carora am ajuns in sapa de lemn. Nu tu fabrici, nu tu sisteme de irigatii, nu tu spitale, nu tu autostrazi, nu tu sistem de educatie.
Ce baze de date va trebuie voua ca sa aflati cum a vandut Ponta creantele statului care straini? Sau Tariceanu catre Sterling, sau Nastase catre austrieci? Sau credeti ca spagile s-au dat pe card, si asa veti afla si voi lucruri?
Faceti-va, fratilor datoria, si aparati tara de pericolele evidente, pentru care nu va trebuie decat ochi, urechi, minte si bunacredinta, un microfon sau aparatura de interceptare de pe net, nue de un sistem national de supraveghere a intregii populatii.
amenintari
-teroristi, e cu false flag sau fara ? sa stiu daca ne luam shaorma cu de toate
-migratie ilegala-nu mai primim "multiculturali in tara
-vreti sa combateti crima organizata, evaziunea fiscala, terorismul ? pai arestati-i pe aia 600 de parlamentari hoti pt care au protestat sute de mii de oameni in strada la Colectiv. am ajuns sa sarbatoresc arestarile DNA.
pai, cine voteaza cote de imigranti, cine decide comertul i/licit de arme, cine face toate mizeriile astea? cine sunt adevaratii teroristi ?
eu o sa studiez serios varianta de vot cu Partidul Piratilor !
http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/sep/15/nsa-mind-keith-alexander-star-trek
"NSA director modeled war room after Star Trek's Enterprise". The room was christened as part of the "Information Dominance Center":
"When he was running the Army's Intelligence and Security Command, Alexander brought many of his future allies down to Fort Belvoir for a tour of his base of operations, a facility known as the Information Dominance Center. It had been designed by a Hollywood set designer to mimic the bridge of the starship Enterprise from Star Trek, complete with chrome panels, computer stations, a huge TV monitor on the forward wall, and doors that made a 'whoosh' sound when they slid open and closed. Lawmakers and other important officials took turns sitting in a leather 'captain's chair' in the center of the room and watched as Alexander, a lover of science-fiction movies, showed off his data tools on the big screen.
"'Everybody wanted to sit in the chair at least once to pretend he was Jean-Luc Picard,' says a retired officer in charge of VIP visits."
sub controlul total al firmelor ASESOFT, SIVECO si UTI
Istoria ascunsa si nescrisa a proiectului “ SII ANALYTICS Sistemul Informatic de integrare şi valorificare operaţională şi analitică a volumelor mari de date, formare personal şi interconectare reţele LAN şi SAN” nu numai ca starneste furia societatii civile (pe buna dreptate) dar ascunde si interese financiare si politice extrem de
concrete.
Totul a inceput acum mai bine de 6-8 luni ( la finalul anului 2015 ) pentru cel putin doua firme din cele “ 3-4 firme care au castigat pana acum toate proiectele din IT in ultimii 10 ani “ asa cum spunea premierul Ciolos in data de 2 August 2016.
In concret vorbim de ASESOFT ( prin una din noile firme infiintate de Sebastian Ghita in Noiembrie 2015 odata cu intrarea in faliment a firmei mama Asesoft – si anume firma numita Nova Tech Integrated Solutions ), eterna abonata la proiecte in sectorul public – SIVECO, si nu in ultimul rand UTI, (dar cu o parte mai mica de aceasta data)
Sa detaliem putin cine este Directorul General al firmei Nova Tech Integrated Solutions , dl. Andrei Cruceru, fostul Director pentru proiectele din Public Sector de la ASESOFT , cel care ani buni s-a ocupat de clientul SRI. Odata cu intrarea Asesoft in insolventa acest client important nu putea fi uitat si astfel s-a infiintat sub coordonarea directa a lui Sebastian Ghita si a cumnatului sau Cristian Anastasescu firma Nova Tech Intergated Solutions care se spune ca are in actionariat ( printr-un interpus ) inclusiv un fost angajat SRI .
Mai jos redam datele concrete publicate de Andrei Cruceru pe Linkedin pentru spulbera orice dubiu despre UNUL DIN PUII defunctei firmei ASESOFT care este Nova Tech Integrated Solutions.
ANDREI CRUCERU
General Manager
Nova Tech Integrated Solutions
– Present (