Banca Nationala (BNR) a lansat in aceasta luna o noua licitatie IT pentru achizitionarea unei 'solutii pentru o infrastructura informatica hardware si software pentru operarea unor aplicatii informatice critice', contract cu o valoare estimata cu TVA de peste 11,8 milioane lei (peste 2,6 milioane euro), potrivit unui anunt publicat sambata, 3 septembrie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Aplicatiile BNR sunt dezvoltate pe tehnologie OracleFoto: AGERPRES
  • "Obiectul contactului il constituie achizitionarea unei solutii pentru o infrastructura informatica hardware si software care sa indeplineasca standardele de performanta, disponibilitate, securitate si rezilienta cibernetica pentru operarea unor aplicatii informatice critice (lotul 1) precum si achizitionarea unei solutii pentru consolidarea platformei de virtualizare a autoritatii contractante si replicarea acesteia la sediul de continuitate (lot2)", se arata in caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).

Vezi in documentul atasat descrierea sistemului informatic si de comunicatii actual de la BNR.

Companiile interesate sa participe la licitatie trebuie sa prezinte o "lista a principalelor livrari de produse efectuate in ultimii 3 ani, din care sa reiasa ca au fost furnizate produse similare in valoarea cumulata de min. Lot 1 - 5.800.000 lei fara TVA si Lot 2 - 3.400.000 lei fara TVA (..)".

In privinta capacitatii financiare necesare, BNR solicita ca cifra de afaceri medie anuala a ofertantului pe ultimii trei ani sa fie egala sau mai mare decat suma de:

Lot 1 - 5.800.000 lei

Lot 2 ¬ 3.400.000 lei

Criteriul de atribuire este 'cel mai bun raport calitate-pret' in privinta mai multor criterii. Pretul are o pondere de 60%. Termenul de implemntare a contractului este de 4 luni de la data atribuirii.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 octombrie 2016. Data limita de evaluare a ofertelor este 4 noiembrie 2016.

BNR a lansat in aceasta luna alte doua licitatii IT in valoare estimata de peste 2,2 milioane euro, una - pentru interconectarea centrelor sale de date, iar alta pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii proprii dar si a Retelei de Comunicatii Interbancare.