ANALIZA Comunicatiile fixe din Romania in anul 2015. Venituri - Partea a doua

de Dr. Nicolae Oaca     HotNews.ro
Marţi, 13 septembrie 2016, 16:11 Economie | Telecom

Nicolae Oaca
Foto: Hotnews
Veniturile generate de comunicatiile fixe din Romania au crescut usor in ultimii ani favorizate si de cresterea economica inregistrata de economia nationala, dar si de cresterea utilizarii unor servicii - Intermet, receptia programelor TV.

  • RCS&RDS depaseste RomTelekom (Telekom) si la venituri?

Potrivit rezultatelor financiare prezentate de Ministerul Finantelor, rezultate determinate conform standardului romanesc de contabilitate, in anul 2015 RCS&RDS a raportat venituri totale de 3,346 miliarde lei corespunzand la 752,8 milioane euro la cursul mediu BNR de 4,445 lei pentru un Euro, din care daca se scad 74,5 milioane euro atribuite comunicatiilor mobile (a se vedea 'Comunicatiile mobile romanesti in anul 2015') ar rezulta pentru comunicatii fixe venituri de circa 678 milioane euro, in crestere cu 15,9% fata de anul anterior. Potrivit Ministeruli Finantelor, Telekom (RomTelekom) a avut venituri totale de 2,942 miliarde lei, adica 661,9 milioane euro, valoare mai mica cu 2,5% fata de anul 2014. UPC Romania a raportat venituri totale de 738 milioane lei corespunzand la 165,9 milioane euro, valoare mai mare cu 11,9% fata de anul 2014. Operatorul DCS a raportat venituri de 210 milioane lei, adica 47,3 milioane euro, in scadere cu 0,8% fata de anul anterior.

Se poate remarca cresterea in anul 2015 a veniturilor totale, conform standardului contabil romanesc, la operatorii RCS&RDS si UPC Romania, dar mai ales faptul ca veniturile RCS&RDS ar fi depasit, pentru prima data, veniturile Telekom/RomTelekom. Spun 'ar fi' deoarece veniturile RCSRDS s-au detrerminat pe baza unor presupuneri asupra veniturilor generate de comunicatiile mobile, operatorul nepublicand informatii separate pentru cele doua linii de afaceri (comunicatii la punct mobil si fix).

Astfel, pentru prima oara, RCS&RDS pare a avea o cota de piata dupa venituri din comunicatii la punct fix mai mare decat fostul RomTelekom.

Continuare la http://nicolaeoaca.blogspot.ro/


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

1057 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    hohoho (Marţi, 13 septembrie 2016, 17:05)

    ..13 [utilizator]

    Unde esti tu Marete TeleKom cu magenta sa vezi cea mai ramas din tine...


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi