Samsung Electronics Romania a inceput programul de inlocuire Galaxy Note 7, iar utilizatorii urmeaza sa primeasca un nou dispozitiv pe care sa il foloseasca, in schimbul actualului lor Note 7. Compania spune ca va limita incarcarea bateriei la 60% pentru dispozitivele Note 7 care se afla in posesia utilizatorilor, pentru a-i determina sa mearga sa le schimbe.

Samsung Galaxy Note 7Foto: Samsung

Programul de inlocuire Galaxy Note7 vine ca urmare a deciziei companiei de a opri vanzarile si livrarile de Note7, dupa ce, in urma unei investigatii, s-a descoperit o problema izolata la bateria smartphone-ului.

Dupa o serie de testari minutioase, compania este sigura ca problema bateriei a fost complet rezolvata si ca noile Note7 disponibile incepand cu aceasta saptamana pot fi folosite in deplina siguranta, spune compania.

Desi a fost raportat un numar extrem de mic de incidente, siguranta utilizatorilor este prioritara pentru Samsung. Din acest motiv, Samsung introduce si o serie de masuri de securitate, menite sa asigure utilizatorii si sa ii incurajeze pe acestia sa isi inlocuiasca dispozitivul cat mai repede:

  •  Actualizarea softului, pentru utilizatorii care au primit dispozitivele Galaxy Note7 furnizate in timpul procesului de pre-comanda: Samsung lanseaza un update de software al bateriei pentru toate dispozitivele Note7 precomandate in Europa, care va limita incarcarea bateriei la 60%. Noul software va fi disponibil incepand cu 21 septembrie. Prin limitarea incarcarii bateriei, Samsung intentioneaza sa reduca riscul incidentelor si simultan sa incurajeze utilizatorii sa profite de programul de inlocuire.
  • Actualizarea softului in cazul dispozitivelor noi (cele inlocuite, care nu sunt afectate de problema bateriei): Utilizatorii care isi vor inlocui dispozitivul Note7 cu unul nou pot fi increzatori ca noul smartphone nu este afectat de problema bateriei, datorita unei actualizari a interfetei icon-ului bateriei. Astfel, orice Note7 care afiseaza o baterie verde in bara de notificari, in ecranul Power Off sau pe displaul Always On, poate fi incarcat fara griji. Aceasta actulizare UX va fi disponibila incepand cu aceasta saptamana, data lansarii variind in functie de piata.

"Siguranta utilizatorilor este prioritate pentru noi, de aceea le cerem tuturor utilizatorilor de Note7 sa isi inlocuiasca cat mai repede dispozitivul. Ne cerem scuze utilizatorilor Note7 pentru faptul ca nu ne-am ridicat la standardele de excelenta cu care i-am obisnuit pana acum si le multumim cu sinceritate pentru rabdare si intelegere. Suntem increzatori ca, prin inlocuirea actualului dispozitiv cu un nou Note7, utilizatorii vor beneficia de experienta smartphone-ului la cea mai buna calitate," a declarat Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics Romania.