Actionarii Ymens, compania IT de solutii de tip cloud a grupului Teamnet, au decis luna trecuta sa-si extinda activitatea cu un nou cod CAEN 3040: 'fabricarea vehiculelor militare de lupta'. Bogdan Padiu, seful grupului Teamnet, a precizat pentru HotNews.ro ca firma isi extinde domeniul de activitate catre realizarea de produse de tip blindat si a dat drept exemplu o drona speciala.

Decizie Teamnet publicata in Monitorul OficialFoto: Hotnews

Asociatii Ymens Teamnet, companie IT de solutii de tip cloud a grupului Teamnet, au decis in data de 14 octombrie 2016 sa aprobe 'extinderea obiectului de activitate al societatii cu urmatoarea activitate secundara: cod CAEN 3040 - Fabricarea vehiculelor militare de lupta', potrivit unui document publicat miercuri in Monitorul Oficial (vezi imaginea atasata).

Contactati de HotNews.ro pentru a afla mai multe detalii, reprezentantii Teamnet au transmis urmatoarele precizari din partea lui Bogdan Padiu, CEO al grupului Teamnet:

  • "Pe fondul nevoilor constatate pe piata locala, cat si tinand cont de interesul acordat in spatiul Uniunii Europene pentru tehnologia si produsele de tip dual-use, am luat decizia de a extinde domeniul de activitate catre realizarea de produse de tip blindat. Incadrarea in CAEN-ul 3040 a tinut de o pura chestiune de formalitate, neexistand alte optiuni de clasificare. Activitati precum productie de vehicule de lupta sau fabricare de armament nu sunt vizate de compania noastra.
  • Un exemplu de tehnologie dual-use este Hirrus UAV, care a fost realizat pentru sectorul civil, insa, are capacitati si pe zona militara. Acest lucru a fost testat si confirmat in cadrul exercitiilor NATO Unified Vision din 2014 si 2016. De asemenea, un alt produs la care lucram in prezent este Signus, o drona de tip tactic, care poate opera pe o distanta de 200 de km, pentru siguranta frontierelor maritime si terestre. Acest proiect de cercetare derulat impreuna cu Airbus are termen de definitivare anul 2017.
  • In concluzie, jucatorii de tehnologie pot face o diferenta semnificativa in sporirea gradului de siguranta publica, ca de exemplu, prin solutii optimizate pentru managementul situatiilor de urgenta. Constat acest efort si in randul companiilor din Silicon Valley si cred ca ar fi un demers necesar si la nivelul tarii noastre."

Teamnet a fost infiintata in 2001 de deputatul si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft. Prieten si cofondator al Teamnet a fost si Bogdan Padiu. Sebastian Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Grupul Teamnet este compus din mai multe companii, detinute intr-o proportie mai mare de 50% de catre Teamnet International SA. Printre aceste companii se numara: Teamnet International SA (intagratorul), Daedalus Teamnet Medical, Teamnet Engineering si Ymens (compania de cloud), Teamnet Solutions, Teamnet Project management, Teamnet Operations.

Noi actionari in grupul Teamnet

Noi actionari in grupul Teamnet

Foto: Hotnews

In vara anului 2014, cand IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre au devenit actionari minoritari ai Teamnet, Bogdan Padiu declara:

  • "Am fost fondator al Teamnet, iar in momentul in care Sebastian Ghita s-a retras am preluat de la el 49,9% din Teamnet International. Anterior acestor investitii facute de noii actionari detineam direct 15,81% din Teamnet International si indirect inca 49,91% prin Fintech Investment LTD, pe care o detin integral", a explicat Bogdan Padiu in vara anului 2014.

Reprezentantii Teamnet au mai precizat atunci pentru HotNews.ro ca "prin intrarea noilor actionari, detinerea totala actuala a lui Bogdan Padiu direct si indirect in Teamnet International SA este de 51.69%".